ALEVİLER, GREVENBROİCH’DA “AÇIK KAPI GÜNÜ” ETKİNLİĞİ DÜZENLEDİ

ALEVİLER, GREVENBROİCH’DA “AÇIK KAPI GÜNÜ” ETKİNLİĞİ DÜZENLEDİ

AABF’nin 30.kuruluş yıldönümü için hazırlanan Almanca tanıtım filminin gösterilmesinden sonra, kısa bir yemek arası verildi. Etkinliğin ikinci bölümünde bir grup kadın canlarımız yol aşkına semah döndü.

A+A-

Grevenbroich Alevi Kültür Merkezi/Cemevi, bugün Açık Kapı  Günü etkinliği düzenledi. Saat 13:30’da başlayan etkinliğe Grevenbroich Belediye Başkan yardımcısı Bertram Von Nesselrode, Sol Parti’den Walter Rogel Obermann, Katherine Baum ve yine Sol Parti’den geçtiğimiz hafta Avrupa Parlamentosu Seçimlerinde Milletvekili adayı olan Murat Yılmaz, Grevenbroich Bağımsız Parti Temsilcisi Ulli Miller, Grevenbroich / Neuss şehirleri  Sparkasse Bankası Müdür Yardımcısı Sonja Jansenn başta olmak üzere siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve Cemevi üyeleri katıldı.

Moderatörlüğünü Cemevi’nin Gençlik Kolları’ndan Damla Bal’ın yaptığı etkinlik, Grevenbroich AKM – Cemevi Başkanı Mesut Kabakçı’nın selamlama konuşmasıyla başladı. Mesut Başkanın konuşmasının ardından, gülbenk okuması için Nejla Arslan Ana’ya söz verildi. Ananın Gülbenki tamamlamasının ardından Aleviliği, Alevileri ve başta Almanya olmak üzere Avrupa’da ki Alevi örgütlenmesini anlatması için kürsüye Yılmaz Kahraman davet edildi. Yılmaz Kahraman’ın konuşması katılımcılar tarafından dikkatle dinlendi.

AABF’nin 30.kuruluş yıldönümü için hazırlanan Almanca tanıtım filminin gösterilmesinden sonra, kısa bir yemek arası verildi. Etkinliğin ikinci bölümünde bir grup kadın canlarımız yol aşkına semah döndü. Gençlik Kolları’ndan Berfin Kabakçı ‘nın sunumu ve de dia gösterisiyle Cemevi’nin faaliyet ve çalışmaları anlatıldı.

Etkinlik, Alevi hareketinin önemli emektarlarından olan Ali Ekber Ergün canımızın söylediği deyişler  ve katılımcılara teşekkür konuşması ile son buldu.

Mesut Kabakcı

2 Haziran 2019 Grevenbroich

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.