Aleviler Hükümetin Alevi Raporuna, Raporla Yanıt Veriyor

Aleviler Hükümetin Alevi Raporuna, Raporla Yanıt Veriyor

Aleviler Hükümetin Alevi Raporuna, Raporla Yanıt VeriyorHacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı genel merkezinin oluşturduğu komisyon, akademik...

A+A-

Aleviler Hükümetin Alevi Raporuna, Raporla Yanıt VeriyorAleviler Hükümetin Alevi Raporuna, Raporla Yanıt Veriyor

Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı genel merkezinin oluşturduğu komisyon, akademik danışmanlık alarak hazırladığı raporla, Hükümetin alevi raporuna yanıt veriyor… Rapor, 24 nisan Pazar günü Kadıköy Caferağa spor salonunda yapılacak olan, Büyük Alevi Kurultayı İnisiyatifi/ Marmara Bölge toplantısında açıklanacak.

Büyük Alevi Kurultayı İnisiyatifi, Marmara Bölge toplantısı İstanbul’da gerçekleşiyor… 16 Ocak’ta Ankara’da, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı öncülüğünde yapılan Büyük Alevi kurultayında alınan karar gereği düzenlenen Bölge Kurultaylarının ilki olacak olan Marmara Bölge toplantısında, Hükümetin Alevi raporuna, raporla yanıt verilecek.

Marmara Bölge Kurultayı ile ilgili bilgi veren HBVAKV Genel Başkanı Ercan Geçmez, bu toplantının iki yönünün öne çıkacağını, Kadıköy Caferağa spor salonunda yapılacak olan  Bölge kurultayında, Bölge düzeyinde Alevilerin sorunlarını gündeme taşırken, Hükümetin Alevi Raporu'na da ciddi bir yanıt vereceklerini belirtti. Geçmez, Alevilerin sorunlarını ve taleplerini çok somut ve gözle görülür bir biçimde dile getirme çabasında olduklarını söyledi.

Ercan Geçmez, aile imamlığı projesi gibi, toplumu ve Alevileri asimile etmeye dönük projelerin arttığını, hükümetin hiçbir tabanı olmayan ‘çakma’ alevi örgütleri ile Alevi politikasını yürütmeye çalıştığını belirterek;  “Artık aleviler değil, Alevilik katledilmeye çalışılıyor. Buna sessiz kalamayız” dedi.

24 Nisan 2011 Pazar günü, İstanbul Kadıköy Caferağa Spor Salonunda yapılacak olan Büyük Alevi Kurultayı İnisiyatifi, Marmara Bölge toplantısına binlerce Alevinin katılması bekleniyor.

Bölge Kurultayında, Alevi temsilcileri ile birlikte, hükümetin Alevi politikaları üzerine çeşitli akademisyenlerde sunum yapacak.

Alevi Haber - 19.04.2011

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.