Aleviler ilanla hükümeti uyardı

Aleviler ilanla hükümeti uyardı

Aleviler ilanla hükümeti uyardıAralarında bir grup sanatçı ve aydının da bulunduğu Aleviler, ortak bir bildiri yayımlayarak AKP hükümetini...

A+A-

Aleviler ilanla hükümeti uyardıAleviler ilanla hükümeti uyardı

Aralarında bir grup sanatçı ve aydının da bulunduğu Aleviler, ortak bir bildiri yayımlayarak AKP hükümetini "Alevi öğrencilere baskı ve Alevilik projesi" konularında uyardı. AKP'nin yeni açılımında başı çeken İstanbul Milletvekili Reha Çamuroğlu ise "bildiriye imza atanların dertlerinin AKP olduğu"nu söyledi.

"Kamuoyunun Dikkatine" başlığı taşıyan ve gazete ilanlarıyla açıklanan bildiride "AKP hükümetinin Alevi açılımının gayri samimi ve art niyetli olduğu, okullardaki baskıların mahalle baskısı olarak gösterilmesinin gaflet, delalet ve hıyanet olduğu" yönünde ifadeler yer aldı.

Bildiride, "zorunlu din derslerinin kaldırılması" yönündeki AİHM kararının uygulanması ve bu konuda sorumlu davranmayan yöneticilerin cezalandırılması talep edilirken, "kamu kurumlarında liyakat ve yetenek yerine dini referanslarla kadro oluşturulduğu" savunuldu. Bildiride "İktidar, 3 bin kişilik kadro vaadi gibi ulufe dağıtan bir anlayışla Alevileri kendi içinde bölüp parçalama ve başkalaştırma amacı gütmektedir" de denildi.

'AKP'yi sevmiyorlar'

Bildiriye tepki gösteren Çamuroğlu ise, İstanbul Esenler'de Alevi öğrenciye baskıyı "ayrımcılık olarak tespit eden İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Zafer Üskül'ün de AKP milletvekili olduğunu vurgulayarak şöyle konuştu:

"Bildiriye imza koyan arkadaşlar tedirginliklerini açıklamıştır. Fakat bize atfettikleri suçlamalara katılmak mümkün değil. Eleştirilerini o kadar kategorik yapıyorlar ki, 'Siz ne yaparsanız yapın, biz karşı çıkacağız, çünkü biz sizi sevmiyoruz' diyorlar. Ağzımızla kuş tutsak, yapıcı bir yaklaşım göstermiyorlar. 'AKP 6 yıldır bu işlere bakmadı' diyorlar. Bizim zamanımıza kadar hiçbir hükümet bakmadı ki."

SALİHA ÇOLAK Ankara
15.12.2007 - MİLLİYET

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.