Aleviler savaşa karşı birlik cemine durdu

Aleviler savaşa karşı birlik cemine durdu

Devrimci Kızılbaş Hareketi'nin, "Saraya karşı Aleviler ceme duruyor" çağrısıyla Gazi Cemevi'nde bir araya gelen Aleviler, birlik cemine durdu. Barış...

A+A-

Devrimci Kızılbaş Hareketi'nin, "Saraya karşı Aleviler ceme duruyor" çağrısıyla Gazi Cemevi'nde bir araya gelen Aleviler, birlik cemine durdu.

Barış Anneleri Meclisi, Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) ve Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) üyelerinin de katıldığı cem etkinliğinde konuşan Barış Anneleri Meclisi üyesi Aslıhan Aslan, Kürdistan'daki katliamlara dikkat çekerek, "Kürtler her gün çocuk, yaşlı, kadın demeden öldürülüyor" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kullandığı nefret diline de tepki gösteren Aslan, "Bu kadar çok insan eziliyor. Her sabah Cizre, Dargeçit, Sur, Van'da katliam haberlerine uyanıyoruz. İnsanlara duyarlı olma çağrısı yapıyoruz. Artık konuşamıyoruz" dedi.

SGDF üyesi İlke Başak Baydar ise özyönetimi Türkiye halklarına ve gençliğine anlatmaya, Türkiye halklarını özyönetim direnişinin bir parçası haline getirmeye çalıştıklarını dile getirdi.

Alevi Dedesi Mehmet Pir de birlik cemini Kürdistan'da yaşanan saldırılara karşı direnenlere adadıklarını belirtti. "Umarız ki hak ve adalet yerini bulur" diyen Pir, şöyle devam etti: "Doğu bugün kan ağlıyor, çok ağır bedeller ödüyor. Analar ağlamasın, katliamlar olmasın barış olsun demek bile suç sayılıyor. Bu yüzden bizler de bunu sona erdirmek için, barış dilini kullanarak, sevgiden hoşgörüden yana oturup birbirimizi dinleme tahammülüne sahip olarak bu acılara son verebiliriz. Bizler de buradan haykırıyoruz, oturup konuşun. Doğal olanı istiyoruz. Sizden lütuf da istemiyoruz. Buradan haykırıyoruz, hakkımız olanı istiyoruz."

Konuşmaların ardından cem erkanına geçildi. Mahir Yetmen ve Anılcan Duygulu tarafından seslendirilen deyişler ile zakirler eşliğinde semaha duruldu. (DİHA)

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.