Aleviler solda yeni parti kuruyor

Aleviler solda yeni parti kuruyor

Aleviler solda yeni parti kuruyor Alevi Bektaşi Federasyonu Başkanı Ali Balkız, sol ve sosyal demokrat bir çizgide, kendilerinin de içinde yer...

A+A-

Aleviler solda yeni parti kuruyor Aleviler solda yeni parti kuruyor

Alevi Bektaşi Federasyonu Başkanı Ali Balkız, sol ve sosyal demokrat bir çizgide, kendilerinin de içinde yer aldığı yeni bir parti çalışması yapıldığını açıkladı.

Balkız, NTV'ye yaptığı açıklamada, Ahmet İnsel, Fuat Keyman gibi akademisyenlerle 10 Aralık Hareketi ve SHP'nin de yeni oluşum çalışmalarına katıldığını belirtti. Ortak paydayı, "Nasıl bir Türkiye istiyoruz sorusuna benzer yanıtlar veren kesimler" diye tarif etti. Genel başkanın henüz belli olmadığını söyleyen Balkız, partinin 2010 başında kurulmuş olacağını kaydetti. CHP'nin sol kimliğini kaybettiğini savunan Balkız, oluşumun Mustafa Sarıgül hareketinden bağımsız olduğunu da belirtti.

SABAH - 01.12.2009

Ergenekoncu değil gerçek bir sol parti

CHP’nin milliyetçi söylemi sosyal demokratları yeni bir arayışa itti. Ufuk Uras, Ali Balkız, Fuat Keyman ve Mithat Sincar gibi isimlerin bulunduğu parti geniş bir yelpazeyi hedefliyor

• Demokratik açılıma karşı tavrıyla başlayıp Onur Öymen’in Dersim katliamı ile ilgili sözleri ve bu sözlerin CHP tarafından savunulmasıyla hız kazanan CHP’deki kopuşlar yeni bir parti doğuruyor. Alevi Bektaşi Federasyonu Başkanı (ABF) Ali Balkız’ın, Alevilerin beklentilerine de yanıt verecek yeni bir sol bir parti kurma hazırlığında olduğunu açıkladığı Ufuk Uras, Prof. Fuat Keyman ve Prof. Mithat Sancar star’a konuştu. Yaz aylarından beri basına kapalı toplantılar ile partinin fikri temelinin atıldığını ifade eden İstanbul Bağımsız Milletvekili Ufuk Uras, hükümetin başlattığı demokratik açılıma CHP’nin olumsuz tavrının parti kurma sürecini hızlandırdığını söyledi. Uras, CHP’nin demokratik açılıma muhalefetinin sıralara vurup aç aç demekten ibaret olduğunu söyleyerek, “Demokratik açılım konusunda somut bir siyaset izleyeceğiz. Eşit yurttaşlık hakkını temel alan bir yoldan hareket edeceğiz” dedi. Uras, “AKP’nin alternatifi Ergenekoncu yapılanmadan değil bizim sol hareketten çıkacak” diye konuştu. 

PARAMIZ YOK İMANIMIZ VAR

CHP’nin politikalarından memnun olmadıklarını dile getiren ABF Başkanı Ali Balkız da, partileşme sürecinde henüz finansal kaynak bulmadıklarını söyleyerek “Bizim paramız yok, imanımız var” diye konuştu.

2011’de seçime gireceğiz

Prof. Fuat Keyman: Henüz hazırlık çalışmalarındayız. Bu partiye sol demek de tek başına yeterli değil. Parlamenter demokrasiye, seçimlerin önemine inanacak şekilde, Türkiye’nin yaşadığı ekonomik ve kimlik temelli adaletsizliği çözmeye çalışacağız. 2011 temelinde de şu ana kadar yapılan çalışma içinde partileşme içine girip seçime girmesi net görünüyor.

YENİ YILDA AÇIKLARIZ

Prof. Mithat Sancar: İlk toplantıyı 4 Temmuz’da çeşitli çevrelerden katılımla İstanbul’da yaptık. 13 Eylül’de İstanbul’da büyük bir toplantı daha yaptık. Yeni partinin adı Yeni Sol Merkez partisi olabilir. CHP’nin sol olarak görülmesinın yanlışlığını vurgulayacağız. Oluşumumuza daha fazla katılım olacaktır. Yeni yılın ilk aylarında bir açıklama yapabileceğiz.

STAR - ERDİNÇ AKKOYUNLU  - 1 Aralık 2009 Salı

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.