Aleviler suç duyurusu yapacak

Aleviler suç duyurusu yapacak

Aleviler suç duyurusu yapacakYıldırım, Hüseyin Çelik ve Bardakoğlu hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı.Alevi...

A+A-

Aleviler suç duyurusu yapacakAleviler suç duyurusu yapacak

Yıldırım, Hüseyin Çelik ve Bardakoğlu hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı.

Alevi Araştırmalar Merkezi Başkanı Ali Yıldırım, Danıştay’ın zorunlu din derslerinin “hukuka aykırı” bulan kararını uygulamayacağını bildiren Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik hakkında suç duyurusunda bulunmaya hazırlandıklarını söyledi.

Yıldırım, Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu’nun “dini konularda bize sorulmalı” şeklindeki açıklamalarını da hatırlatarak, Bardakoğlu hakkında da “yargıya hakaret, görevi kötüye kullanma ve laik topluma yönelik bozguncu davranışlarından” ötürü şikayetçi olacaklarını açıkladı.

Ali Yıldırım, Danıştay’ın zorunlu din derslerine ilişkin verdiği kararın sadece Alevilere yönelik bir karar olmadığının altını çizdi. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi başta olmak üzere en üst mahkemelerin, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi derslerinin uygulamada “İslam din eğitimine” dönüştüğüne karar verdiğinin altını çizdiğini belirten Yıldırım, “Mahkemeler, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’nin inanç özgürlüğü ilkelerine göre anne ve babaların talebi ve onayı olmaksızın din eğitimi verilemeyeceğine hükmetmiştir.

Bu durumda Alevi anne baba dava açmış olmakla birlikte uygulamadan rahatsız olan başta Sünni kökenli Atatürkçü, demokrat, Laik ve Cumhuriyetçi velilerin verilen bu din eğitimine itiraz etmeleri ve dava açmaları Türkiye’nin laik ortamı açısından önemlidir. Sünni kökenli anne babaları dava açmaya çağırıyoruz. Bu sorunun sadece Alevilerin sorunuymuş gibi algılanmasına karşıyız” dedi.

-SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIZ-

Mahkemelerin kararlarında verilen dersin din kültürü olmadığını ifade eden Yıldırım, “Müfredatın ve ders kitaplarının Anayasa hükmünü geçersiz kıldığını, Milli Eğitim Bakanlığı’nın Anayasal bir suç işlediğini ortaya koyuyor. Burada, Türkçe adı altında Yunanca ders veriliyor. Olay bundan ibarettir” diye konuştu.

Ali Yıldırım, Danıştay kararını eleştiren ve uygulamayacağını belirten Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik ve Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu hakkında da suç duyurusunda bulunmak üzere hazırlıklarına başladıklarını söyledi. Yıldırım, şunları belirtti:

“Alevi Araştırmaları Merkezi olarak MEB için ‘yargı kararlarını uygulamamakta direnmekten’ Diyanet İşleri Başkanı hakkında ise ‘yargıya hakaret, görevi kötüye kullanma, laik topluma yönelik bozguncu’ davranışlarından ötürü suç duyurusunda bulunmak için hukuki çalışmayı yürütüyoruz. Diyanet İşleri Başkanlığının kaldırılması talebimizin gerçekliği ortaya çıkıyor.”

ANKA - GERÇEK GÜNDEM - 9 Mart 2008

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.