"Aleviler Zavallı Bir Azınlık Konumuna Hapsedildi"

"Aleviler Zavallı Bir Azınlık Konumuna Hapsedildi"

"Aleviler Zavallı Bir Azınlık Konumuna Hapsedildi"AK PARTİ MİLLETVEKİLİ REHA ÇAMUROĞLU'NDAN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR:AKP’li...

A+A-

"Aleviler Zavallı Bir Azınlık Konumuna Hapsedildi""Aleviler Zavallı Bir Azınlık Konumuna Hapsedildi"

AK PARTİ MİLLETVEKİLİ REHA ÇAMUROĞLU'NDAN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR:

AKP’li Çamuroğlu isyan etti: ALEVİLER ZAVALLI BİR AZINLIK KONUMA HAPSEDİLDİ

Alevi açılımı sürecini başlatan ancak daha sonra sürecin dışında kalan İstanbul milletvekili, sürecin kendisi açısından ‘kırıcı’ olduğunu, çalıştaylarda Alevilerin ‘zavallı bir azınlık konumuna hapsedildiğini’ söyledi

AKP’nin Alevi açılımı sürecini başlatan ancak daha sonra sürecin dışında kalan AKP İstanbul Milletvekili Reha Çamuroğlu, sürecin kendisi açısından “kırıcı” olduğunu söyledi. Çalıştaylarda Alevilerin “zavallı bir azınlık konumuna hapsedildiğini” ifade eden Çamuroğlu, “Böyle bir tabloda benim de olmam düşünülemezdi” dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın da değindiği “AKP’yi gaza getiren çevrelerin” partiyi, toplumu yönetmek yerine “işgal etmeye” teşvik ettiklerini vurgulayan Çamuroğlu, seçimlerde tekrar milletvekili olup olmamasının kendisi açısından önem taşımadığını da söyledi.

Çamuroğlu, sonuncusu gerçekleştirilen Alevi çalıştaylarını Cumhuriyet’e değerlendirdi. Başbakan Erdoğan’ın partisinin grup toplantısında bazı köşe yazarları hakkında söylediği “Bizi gaza getirmeyin” sözlerini anımsatan Çamuroğlu, “AKP, yandaşlarından çektiği kadar kimseden çekmiyor. Yandaşlarının önemli bir kısmının zihninde muhayyel (hayali) bir AKP var. Onlar partiyi o arzu ettikleri yöne doğru çekiştirmeye çalışıyorlar ve bu kesimler aynı zamanda yakın zamana kadar çok fazla eleştirdikleri bir şeyi yapıyorlar, o da toplum mühendisliği” dedi.

Bu kesimlerin liberalizmi de İslamı da kendi zihinlerine göre yorumlayarak buna göre hareket ettiklerini belirten Çamuroğlu, “Adamın bacağı kısa geliyorsa uzatmak için çekiyorlar, uzun geliyorsa sıkıştırıyorlar” diye konuştu. Kendisinin Alevi açılımını 2 yıl önce gündeme getirdiğinde Başbakan Erdoğan dışında kimsenin bu projeye destek vermediğini belirten Çamuroğlu, “Bugün son çalıştaya koştur koştur giden bazı Alevi kuruluşları ve şahıslar o gün bizim ne hainliğimizi ne dönekliğimizi bıraktı. Son çalıştayda baş köşede oturan Arif Sağ, bize ağıza alınmayacak hakaretlerle hücum etti. Cem Vakfı ve Fermani Altun bugün nasıl bir kazanım elde etti, ne değişti merak ederim” görüşünü dile getirdi.

Çamuroğlu şöyle devam etti: “AKP’ye birileri diyorlar ki ‘Sen çok güçlüsün, kimseyle masaya oturmana gerek yok. Hayatın ve toplumun bütün alanlarını işgal edebilirsin. Buna Alevilerin hayatı da dahil.’ Partiyi böyle bir pervasızlığa teşvik ediyorlar. Toplumun bütün alanlarını yönetmek yerine işgale teşvik ediyorlar. Son çalıştay tablosundan da gördüğümüz budur; bu tabloda Aleviler tuhaf, hatta zavallı bir azınlık konumuna hapsedilmişlerdir. Bu tablonun içinde benim olmam düşünülemezdi zaten. Bu, benim inancımın onurunu ayaklar altına almam demek olurdu.”

‘Siyaseten kırıcı bir süreçti’

Çamuroğlu, “Alevi açılımı sürecini başlatan ancak bugün sürecin dışında kalan bir isim olarak partinize kırgın mısınız?” sorusuna da şu yanıtı verdi: “Benim bir milletvekili olarak birinci muhattabım sayın Başbakan’dır. Kendisine bütün kırgınlık ve alınganlıklarımı söyleyebilecek olanaklarım vardır, yeri geldiğinde de söylemişimdir. Ama elbette kırıcı bir süreçti bu.”

Cumhuriyet - 31 Ocak 2010

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.