Aleviler zorunlu din dersine karşı alanda

Aleviler zorunlu din dersine karşı alanda

Aleviler zorunlu din dersine karşı alandaAleviler zorunlu din dersinin kaldırılması talebiyle 24 saat boyunca eylemde.Pir Sultan Abdal Kültür Derneği’nin...

A+A-

Aleviler zorunlu din dersine karşı alanda
Aleviler zorunlu din dersine karşı alanda

Aleviler zorunlu din dersinin kaldırılması talebiyle 24 saat boyunca eylemde.

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği’nin (PSAKD) çağrısıyla zorunlu din derslerinin kaldırılması için 24 saatlik eyleme düzenlenen çok sayıda Alevi örgütünü katıldı.

Zorunlu din derslerinin kaldırılması talebiyle PSAKD ve çok sayıda Alevi örgütü bugün saat 14’te İstanbul Kadıköy’de bir araya geldi. “Zorunlu din dersleri kaldırılsın”, “Asimilasyona karşı direneceğiz”, “Yargı kararı uygulansın”, “Ayrımcılığa karşı eşit yurttaşlık hakkı”, “Farklı inançlara saygı duyulsun” , “Dönen dönsün ben dönmezem yolumdan” pankartlarıyla bir araya gelen yüzlerce kişi AKP hükümetinin Alevilere dönük politikalarını eleştirdi.

Çok sayıda sol örgüt ve siyasi parti de Alevileri bu anlamlı eyleminde yalnız bırakmadı. Alandaki Aleviler eylemlerine destek vermeye gelen örgütleri coşkuyla karşıladı. Eşit yurttaşlık sosyalizmde” , “Karanlığa karşı aydınlık Türkiye” pankartları ile Kadıköy’deki alana vapurla gelen Türkiye Komünist Partisi (TKP) üyeleri vapur kıyıya yanaşana dek alkışlandı.

TKP Siyasi Büro üyesi Kurtuluş Kılçer, yaptığı konuşmada tüm Alevileri, AKP’li sermayedarlara, piyasacılara, gericilere, din dersini zorunlu hale getirenlere karşı sol cephede birleşmeye çağırdı. Halaylarla süren eyleme sanatçı Baran Tuncel ve Nilüfer Sarıtaş da türküleriyle destek oldu.

24 saat sürmesi planlanan eyleme akşam saat 21 sularında ara verilerek yarın sabah saat 9’dan itibaren devam edileceği, ancak tüm katılımcı örgütlerden birkaç temsilcinin geceyi eylem alanında geçireceği duyurulurken Grup Yorum ve Grup Kutup Yıldızı’nın da şarkılarıyla alanda olacağı belirtildi.

(soL - İstanbul) - 06.11.2010

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.