Alevilerden 'açılım' eleştirisi

Alevilerden 'açılım' eleştirisi

Alevilerden 'açılım' eleştirisiGenç, 8 Kasım’da İstanbul’da taleplerini dile getirmek üzere bir miting düzenleyeceklerini...

A+A-

Alevilerden 'açılım' eleştirisiAlevilerden 'açılım' eleştirisi

Genç, 8 Kasım’da İstanbul’da taleplerini dile getirmek üzere bir miting düzenleyeceklerini belirtti.

Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Sekreteri Kazım Genç, “AKP birçok açılım dile getiriyor ama Kürt ve Alevi açılımında muhataplarını bir kenara koyuyor” dedi

Genç, 8 Kasım'da İstanbul'da taleplerini dile getirmek üzere bir miting düzenleyeceklerini belirtti.

Federasyon yöneticileri, dün KESK Genel Başkanı Sami Evren'i ziyaret etti. Genç, 9 Kasım 2008'de “Ayrımcılığa Karşı Eşit Yurttaşlık” sloganıyla miting düzenlediklerini hatırlatarak, Alevi çalıştaylarının bu mitingin ardından gerçekleştirildiğini söyledi.

Genç, Alevi çalıştaylarından çıkan sonucun kendilerini tatmin etmediğini dile getirerek, Madımak Oteli'nin müze olması taleplerinin bile “ödenek yetersizliği bahane edilerek” kabul edilmediğini savundu. Genç, 8 Kasım'daki mitinge KESK'i de davet ettiklerini söyledi.

KESK'in ücret sendikacılığı yapmadığını, toplumsal sorunlarla yakından ilgilendiğini ve mitinge destek vereceklerini bildiren Evren, ayrımcılığın ortadan kaldırılması için Anayasa'nın değiştirilmesi gerektiğini kaydetti.

ANKARAHABER - 22 Ekim 2009

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.