Alevilerden AKP'ye sert eleştiri

Alevilerden AKP'ye sert eleştiri

Alevilerden AKP'ye sert eleştiriYıldırım demokratlık adına AKP’yi savunmanın “celladına gülümsemek” olduğunu söyledi.Alevi...

A+A-

Alevilerden AKP'ye sert eleştiriAlevilerden AKP'ye sert eleştiri

Yıldırım demokratlık adına AKP’yi savunmanın “celladına gülümsemek” olduğunu söyledi.

Alevi Araştırmalar Merkezi Başkanı Ali Yıldırım, sol ve demokratlık adına AKP’yi savunmanın “celladına gülümsemek” olduğunu savunarak, “Solcu olmanın, demokrat olmanın ölçütü AKP’yi savunmak değil, tam tersine AKP’nin hemen kapatılmasını savunmaktan geçer” dedi.

Yıldırım, yaptığı yazılı açıklamada, AKP’nin hakkında dava açılması sonrasında asıl muhatapların yanında AKP’den daha fazla “canhıraş bir biçimde eski solcu döneklerin ve Joost Lagendijk gibi kimi AB sözcülerinin göstermiş olduğu tepkilerin” son derece ilgi çekici olduğunu belirtti. AKP’nin pratikte demokrasi ve özgürlükler karşıtı bir noktada bulunduğunu ifade eden Yıldırım, “Laiklik ilkesini red ve ihlal edişleri başka bir kanıt aramayı gereksiz kılmaktadır. AKP devleti ele geçirmiştir. Bunun anlamı siyasallaşmış dinsel ideolojisini benimseyen kadroları hak hukuk tanımaz bir biçimde, bürokrasideki tüm atama, tayin, yükselme kriterlerini bir yana bırakıp tarikat, cemaat bağlantısı esaslı iş görüyor, kadrolaşıyor olmalarıdır” dedi.

-“İDDİANAME ÖZGÜRLÜKLERDEN YANA”-

Yıldırım, AKP’nin laiklik karşıtı bir odak haline geldiğini savunarak, sol ve demokratlık adına AKP’yi savunmanın “celladına gülümsemek” olduğunu söyledi. Yıldırım, “Bugün için laiklik ilkesi hiçbir zaman olmadığı kadar yaşamsal bir hale gelmiştir. Solcu olmanın, demokrat olmanın ölçütü AKP’yi savunmak değil, tam tersine AKP’nin hemen kapatılmasını savunmaktan geçer” dedi. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’nın iddianamesinin özgürlükleri koruyan bir kalkan niteliğinde olduğunu kaydeden Yıldırım, açıklamasında “İddianame halkın iddianamesidir. Cumhuriyet değerlerinin, laiklik değerlerinin ortadan kaldırılmasına ve bir dini dikta rejiminin kurulmasına kayıtsız kalınamaz, kalınmamalıdır” görüşlerine yer verdi.

ANKA - GERÇEK GÜNDEM - 6 Nisan 2008

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.