Alevilerden Avrupada Türk Konsolosluklarına Siyah Çelenk

Alevilerden Avrupada Türk Konsolosluklarına Siyah Çelenk

Avrupa’da yaşayan Aleviler, Türk devletinin Kürdistan’daki katliamlarını protesto etmek amacıyla Türk konsoloslukları önünde bir araya gelerek siyah...

A+A-

Avrupa’da yaşayan Aleviler, Türk devletinin Kürdistan’daki katliamlarını protesto etmek amacıyla Türk konsoloslukları önünde bir araya gelerek siyah çelenk bıraktı. Aleviler, Viyana, Frankfurt, Münih’te eylem düzenledi. Fransa’nın Marsilya kentinde ise, Kürdistanlılar, AB Temsilciliği içinde bir eylem düzenledi.

VİYANA

Avusturya’nın başkenti Viyana’da Aleviler ve demokratik kurum temsilcileri Türk konsolosluğu yakınlarında bir araya gelerek düzenledikleri bir mitingle Türk devletinin Kürdistan’daki terörünü protesto etti.

Aleviler ve demokratik kurum temsilcileri, bu sabah Viyana Türkiye Konsolosluğu önünde bir araya gelerek basın açıklaması yaparak, Türk devletinin Kürdistan’daki saldırıların protesto etti. Açıklamada, Türkiye’de son dönemde yaşanan devlet terörü ve Kürdistan’da gerçekleştirdiği katliam, siyasetçilerin, belediye başkanlarını, gazetecilerin tutuklanması ile bireysel hak ve özgürlüklerin ihlalinin devam ettiğine dikkat çekildi.

Kitlenin konsolosluk önüne gitmesine izin vermeyen polis, “Mülteci anlaşması”nı gerekçe gösterdi. Yapılan görüşmeler ardından iki kişi, siyah çelengi konsolosluk önüne bıraktı.

“Katil devlet”, “Kürdistan faşizme mezar olacak”, “Katil Erdoğan”, “Katil devlet hesap verecek” sloganlarının atıldığı eylemde,  Perşembe ve Cuma günleri Avusturya Parlamentosu önünde düzenlenecek oturma eylemine katılım çağrısı da yapıldı.

FRANKFURT

Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu’nun (AABF) çağrısı üzerine Kürdistan’daki soykırımcı saldırılara karşı Frankfurt’ta Türk Konsolosluğuna siyah çelenk bırakıldı.

FRANKFURT(1) FRANKFURT frankfurt-aleviler

Frankfurt’ta Aleviler ve demokratik kurum temsilcileri, 10.30’da Türk Konsolosluğu önünde bir araya gelerek Türkçe ve Almanca basın açıklaması yaptı. Açıklamada, Türkiye ve Kürdistan’da son dönemde yaşanan katliamlara dikkat çekilerek, “Aydın ve yazarların barış için çağrısına bile tahammül edemeyen Erdoğan ve hükümeti herkese rağmen savaş ilan etmiş durumda. Van’da 12 Kürt gencinin katledilmesi de bilinçli bir devlet politikasıdır. Saldırılar Kürt halkının direnişini kıramayacak” denildi.

Bu durum karşısında hiç kimsenin sessiz kalmaması gerektiği de ifade edilen açıklamada, herkese mücadeleyi yükseltme çağrısı da yapıldı.

Konuşmalar ardından Türk Konsolosluğu’na siyah çelenk bırakıldı.

Eylem boyunca, “Katil devlet”, “Kürdistan faşizme mezar olacak”, “Katil Erdoğan”, “Katil devlet hesap verecek” sloganları attı.

MÜNİH

Almanya’nın Münih kentinde de AABK ve AABF’nin çağrısı ile bir araya gelen kitle düzenlediği miting ardından Türk konsolosluğuna siyah çelenk bıraktı. Eylemde bir konuşma yapan AABF Bayern Bölge Temsilcisi Ercan Kara, Türkiye’de yaşanan AKP faşizmine ve Kürtlere yapılan katliamları protesto etmek için bir araya geldiklerini söyledi. Kürtlerin yalnız olmadığını da vurgulayan Kara, “Bizler barışın sesi, çığlığı olmak için buradayız. Artık çocuklarımız ölmesin demek için buradayız” dedi.

Devletin saldırılarına eylemlerini sürdürerek sessiz kalmayacaklarını da vurgulayan Kara, “Özellikle Türkiye ve Kürdistan’da yaşanan kirli AKP politikalarından kimsenin korkmaması gerekiyor. Çünkü bu katliamlarda analarımızın, kadınlarımızın ve çocuklarımızın yaşamına son verirken, yarın Alevilere de inançlarından dolayı sıra gelecektir.

Bunun için omuz omuza, mazlumların dayanışmasını daha da büyütmek için eylem birliğimizi geliştirmeliyiz” dedi.

Almanya Alevi Kadınlar Birliği Başkanı Songül Toğubay da şunları belirtti: “Konuşulacak çok şey var, ama şu anda söylenecek iki kelimemiz vardır. Savaşın bir an önce bitmesidir. Artık analar ağlamasın, çocuklar ölmesin, acılarımız çok büyük, çocuklarımızın cesetleri yollara serpilmiş, çocuklarımızın cesetleri buzdolaplarında muhafaza ediliyor.”

Kaynak: AnF

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.