Aleviler'den Erdoğan'a Talep Gelmedi Tepkisi

Aleviler'den Erdoğan'a Talep Gelmedi Tepkisi

Aleviler'den Erdoğan'a "Talep Gelmedi" TepkisiPir Sultan Abdal Kültür Derneği Başkanı Kazım Genç, Başbakan Erdoğan'ın,...

A+A-

Aleviler'den Erdoğan'a Talep Gelmedi TepkisiAleviler'den Erdoğan'a "Talep Gelmedi" Tepkisi

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Başkanı Kazım Genç, Başbakan Erdoğan'ın, "Alevilerin Taleplerine İlişkin Herhangi Bir Talep Gelmedi" Sözlerine Tepki Gösterdi. Genç, 2004 Yılında İstanbul Kartal Kaymakamlığına Cemevi Arsası İçin Başvuru Yaptıklarını Ancak Bu Talebin Geri Çevrildiğini Belirtti. Genç, Konunun Hukuk Sürecinin de Devam Ettiğini Söyledi.
 
Başbakan Erdoğan'ın, "Alevilerin taleplerine ilişkin bize herhangi bir talep yapılmadı" sözleri tepki topladı. Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Başkanı Kazım Genç, Erdoğan'ın sözlerinin gerçeği yansıtmadığını belirtirken, Sultanbeyli'de kendi arsaları üzerine yapmak istedikleri Cemevi'ne bizzat AKP'li belediyenin izin vermediğini hatırlattı. 

Kazım Genç, Başbakan Erdoğan'ın açıklamalarına ilişkin ANKA'ya değerlendirmelerde bulundu. Erdoğan'ın, "Bize bu konuda talep gelmedi" yönündeki ifadelerinin doğru olmadığını ifade eden Genç, özellikle Cemevleri konusundaki yasal sürece ilişkin bazı örnekler verdi.

2004 yılında İstanbul Kartal Kaymakamlığına Cemevi yapılması için arsa tahsis edilmesi için başvuruda bulunduklarını hatırlatan Genç, bu talebin dönemin Kartal Kaymakamı Dursun Ali Şahin tarafından reddedildiğini söyledi. Genç, konunun yargı sürecinin devam ettiğini anlattı.

Aynı şekilde, Ankara'nın Çankaya ilçesinde yapılmak istenen bir Cemevi için Çankaya Kaymakamlığından arsa tahsisi istendiğini hatırlatan Genç, bu talebin de Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan alınan görüş üzerine Çankaya Kaymakamlığı'nın da bu talebi geri çevirdiğini kaydetti.

"Ülkenin başbakanı ülkenin başıdır" diyen Genç, şunları söyledi:

"Bizim kamu yöneticilerine verdiğimiz isteklerimize ilişkin dilekçeler, devlete verilmiş dilekçelerdir. Burada yürütmenin başının Başbakan olduğunu dikkate alırsak, taleplerimizi yasal prosedürler ışığında ilgili kurumlara bildirdiğimiz ortada. Taleplerimiz her seferinde reddedildi. Başbakanın bu konuda 'bize böyle bir başvuru yok' söylemi doğru değil. Bu konuda Başbakan Erdoğan'ın doğru bilgilendirilmediği ortaya çıkıyor.

Başbakan Erdoğan'ın, 'Alevilerin Cemevi ve benzeri sorunlarını yasalarımız ve Anayasamız elverdiği ölçüde çözeriz' yaklaşımı da topu taca atmaktan başka bir şey değildir. Bu çözümsüzlük. Burada dikkat edilmesi gereken önemli nokta, devletin Aleviler üzerinden dinselleştirilmesidir. Bu girişime biz karşıyız."

(ANKA) - MYNET HABER - 14 Ocak 2008

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.