Alevilerden miting açıklaması

Alevilerden miting açıklaması

Alevilerden miting açıklamasıPir Sultan Abdal Kültür Derneği üyeleri, Alevi örgütlerince 8 Kasım'da İstanbul'da yapılacak...

A+A-

Alevilerden miting açıklamasıAlevilerden miting açıklaması

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği üyeleri, Alevi örgütlerince 8 Kasım'da İstanbul'da yapılacak mitingle ilgili Meclis önünde açıklama yaptı.

Ankara- Dernek Başkanı Fevzi Gümüş, Meclis'in Dikmen Kapısı önünde yaptığı açıklamada, sorunların çözüm yerinin TBMM olduğunu ve Alevilerin taleplerini duyurmak için buraya geldiklerini söyledi.

''Alevilerin zorunlu din derslerinden cemevlerinin yasallaşmasına kadar pek çok sorunu olduğunu'' anlatan Gümüş, bu sorunların çözümünün Türkiye'de demokratikleşmenin önemli bir dönemecini oluşturduğunu ifade etti.

Düzenleyecekleri mitingde dile getirecekleri taleplerin geçen yıl Ankara'da yapılan mitingdeki taleplerle aynı olduğunu belirten Gümüş, ''Çünkü mevcut siyasal iktidar bütün açılım söylemlerine rağmen Alevilerin talepleriyle ilgili bir tek adım atmış değil'' dedi.

Gümüş, Alevi çalıştaylarında da bir sonuca ulaşılamadığını ifade ederek, ''Bu noktada, 8 Kasımda yapılacak miting Alevilerin yaşadığı sorunların, uğradıkları hak gasplarının ve her şeyden önemlisi de taleplerinin yankı bulduğu bir kürsü işlevi görecektir'' diye konuştu.

CUMHURİYET HABER PORTALI - AA - 3 Kasım 2009

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.