Alevilerden TRT için suç duyurusu

Alevilerden TRT için suç duyurusu

Alevilerden TRT için suç duyurusuAlevi-Bektaşi Federasyonu, Alevi derneklerince düzenlenen “Ayrımcılığa Karşı Eşit Yurttaşlık”...

A+A-

Alevilerden TRT için suç duyurusuAlevilerden TRT için suç duyurusu

Alevi-Bektaşi Federasyonu, Alevi derneklerince düzenlenen “Ayrımcılığa Karşı Eşit Yurttaşlık” mitingini yayınlamayan TRT ve karşıt yayınlar yapan kimi gazeteler hakkında suç duyurusunda bulundu.

İSTANBUL - Alevi-Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı Ali Balkız, Ankara Adalet Sarayı önünde yaptığı açıklamada, “Alevilerin, sorunlarının çözümü konusunda yıllardır vermiş oldukları, hukuk ve demokrasi mücadelesine, siyasi iktidarların kulak tıkamasının Alevi toplumunun sabrını zorladığı” görüşünü dile getirdi. “Bu ülkenin eşit yurttaşları olmak isteğimize kulak tıkanması, bizim eşit yurttaş olma isteğimizi değiştirmez” diyen Balkız, “Alevi toplumunun artık sessizliğini ve suskunluğunu üzerinden attığını, nerede bir hak mücadelesi varsa; demokrasiden, emekten ve özgürlüklerden yana durarak mücadelenin içinde yer alacağını” söyledi.

Balkız, bu kapsamda, Alevi Bektaşi Federasyonunun 9 ilde başlattığı “Büyük Alevi Yürüyüşü” ve sonrasında Ankara’da düzenlenen “Ayrımcılığa Karşı Eşit Yurttaşlık Hakkı” mitinginin, “Alevilerin hak taleplerinde artık sessizlikten ve suskunluktan vazgeçtiklerini gösterdiğini” kaydetti.

Ali Bülkız, “Bazı basın-yayın organlarının toplumu kışkırtıcı ve kine yönelten yayınlar yaparak, mitingi başka mecralara çekmeye çalıştığı, Aleviler hedef durumuna getirilmek istendiğini” öne sürdü.

Balkız, bu nedenle “Anadolu’da Vakit, Zaman ve Yeni Şafak gazetelerinin yetkilileri ile gazete başlıklarının sunulduğu programda bu yayımlara yer verildiği” gerekçesiyle TRT yöneticileri hakkında suç duyurusunda bulundu.

Suç duyurusu dilekçesinde, sözkonusu yayın organları yöneticilerinin “suç isnadı, kışkırtma, tahrik, yalan, halkı kin ve nefret duyguları ile tahrik etmek”ten cezalandırılması talep edildi.

AA - NTV - 19 Kasım 2008

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.