Alevilerden Zaman Gazetesinin Haberine Tepki

Alevilerden Zaman Gazetesinin Haberine Tepki

Alevilerden Zaman Gazetesinin Haberine Tepki İzmir Alevi-Bektaşi ve Yöre Dernekleri Platformu Dönem Sözcüsü Elvan Çelen ile Dönem...

A+A-

Alevilerden Zaman Gazetesinin Haberine TepkiAlevilerden Zaman Gazetesinin Haberine Tepki

İzmir Alevi-Bektaşi ve Yöre Dernekleri Platformu Dönem Sözcüsü Elvan Çelen ile Dönem Sekreteri Ali İzzet Uğur, Zaman gazetesi tarafından Tunceli halkına yönelik yapılan saldırıya ilişkin açıklama yaparak, saldırıyı protesto ettiler.

Zaman Gazetesi'nin Alevilerin onur olarak gördüğü değerlerine, kişiliğine, doğdukları yörelerine, diline, kültürüne saldırdığının belirtildiği açıklamada, ayrımcılık ve ırkçılık yapıldığına dikkat çekildi.

Özellikle AKP iktidarı döneminde, her türlü etik anlayışından uzak, pervasızca saldırılarını arttıran dinci medyanın, demokratik hayata müdahalelerinin artarak sürdürdüğünü belirten Çelen ve Uğur, "Bizler ne Fetullah Gülen'in ne Dengir Mir Fırat'ın ne de Tayyip Erdoğan'ın mezhebini, dilini, dinini, doğduğu yeri hiç merak emedik. Bizler kişilerin ne yaptığı ile ilgilendik" dediler.

Susurluk'ta ortaya çıkan çeteleri, Ergenekon'la tekrar gündeme gelen kirli ilişkilerin, insanların vicdanlarının bir an önce üstüne gidilmesini istediklerini söyleyen Uğur ve Çelen, temiz bir toplumun bir an önce oluşturulmasına yönelik düzenlemeleri talep ettiklerini belirttiler.

BİRGÜN - 26 Eylül 2008

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.