Alevilere verdiğiniz önemi kanıtlayın

Alevilere verdiğiniz önemi kanıtlayın

Alevilere verdiğiniz önemi kanıtlayınCHP Malatya İl Başanı Celal Berktaş,''Açılım düşkünü iseniz lafla değil, icraatla...

A+A-

Alevilere verdiğiniz önemi kanıtlayınAlevilere verdiğiniz önemi kanıtlayın

CHP Malatya İl Başanı Celal Berktaş,''Açılım düşkünü iseniz lafla değil, icraatla Alevilere verdiğiniz önemi kanıtlayın''

MALATYA - CHP Malatya İl Başanı Celal Berktaş, Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış'ın hafta sonunda Malatya'da çeşitli ziyaret ve toplantılara katıldığını, Alevilere verdikleri önemi anlattığını hatırlatarak, ''Açılım düşkünü iseniz lafla değil, icraatla Alevilere verdiğiniz önemi kanıtlayın'' dedi.

Celal Berktaş, düzenlediği basın toplantısında, Bakan Bağış'ın Hacı Bektaş Veli Kültür Merkezi'nde düzenlenen Aşure günü etkinliğinde kardeşlik ve birlik mesajları verme yerine AK Parti'nin propagandasını yapmaya kalkıştığını öne sürdü.

Bu nedenle onu protesto ettiklerini ifade eden Berktaş, AK Parti Malatya Milletvekili Mücahit Fındıklı'nın da kendilerine ''değişin'' diyerek sitem ettiğini bildirdi.

Fındıklı'nın değişimden ne anladığını bilemediğini söyleyen Berktaş,''Biz olduğumuz gibi görünüp, göründüğümüz gibi duru olmaya devam edeceğiz. Ama biz 'Dönen dönsün ben dönmezem yolumdan' haykırışımızı inandığımız değerler uğruna yiğitçe söylemeye devam edeceğiz'' diye konuştu.

Bakan Egemen Bağış'ın da Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün cem evine gittiğini belirttiğini dile getiren Berktaş, şöyle devam etti:

"Ama aynı ülkenin Diyanet İşleri Başkanlığınca cem evleri ibadethane sayılmıyor. Diyanette Alevilere bir kürsü açılmıyor. 'Muharrem ayını Alevilerle paylaşan bir Başbakanımız var' diyor. Başbakanımızın ve mensubu olduğu AKP zihniyetinin geçmişte cem evlerini nasıl adlandırdıklarını unutmadık. Cem evine 'Cümbüşevi' diyen bu Başbakan değil miydi? Aleviler ayrıcalık değil, sadece samimi olunsun istiyorlar. Eğer o kadar samimiyseniz cem evlerini ibadethane olarak kabul edin. Eğer o kadar samimiyseniz Diyanet'te, bürokraside Alevilere yer verin. Bu kadar samimi bu kadar açılım düşkünü iseniz lafla değil, icraatla Alevilere verdiğiniz önemi kanıtlayın.''

Malatyaguncel.com - 05 Ocak 2010

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.