Alevilerin siyasete borcu yoktur!

Alevilerin siyasete borcu yoktur!

Madem usta" Ayak" açtı, o halde aynı minvalden iki kelam edelim, hem de seçimlere iki gün kalmışken ve tabii ki siyaset üstüne.

A+A-

Aşıklık/Ozanlık geleneğinde Ustalar "Ayak" verirler, söz açarlar ve bu minval üzere muhabbet devam eder...

Sevgili Sefa Öztürk Dede'nin yazısının başlığı böyleydi. Çok yerinde bir başlık ve çok doğru tahlil ve tespitler. Hepsine aynen katılıyorum.

Madem usta" Ayak" açtı, o halde aynı minvalden iki kelam edelim, hem de seçimlere iki gün kalmışken ve tabii ki siyaset üstüne.

Duyuyoruz, okuyoruz, bazan kanımız donuyor, bazan bu kadar da olmaz, bazan da Pes artık diyoruz...
Neye mi?

Başta ABF antetli kağıdına CHP Antalya İl Başkanlığı'na hitaben yazılan ve Hem AKD hem de ABF yönetiminde aktif olarak yer alan bir kişiye Meclis üyeliği kontenjanı isteyen mektuba ve aynı yönetimin bir başka kişi için de iktidar partisinden meclis üyeliği için hem de İç işleri Bakanı Süleyman Soylu üzerinden kulis geliştirmesine pes diyorum. Alevilerin siyasete borcu yok!

Ardından yine AKD Toroslar Şubesince kendi iddialarına göre tüm partilere yazılan meclis üyeliği talebi, bu talebe yanıt verilmesi üzerine iktidar partisinden meclis üyeliği alınması... Alevi Kültür Derneği'nin tüzüğünde böyle bir görevi yoktur ve olamaz. Etik olarak da doğru değil, siyaseten de doğru değil. Pes ! Alevilerin siyasete borcu yok!

Örnekler o kadar çoğaldı ki, hangi birini sayalım.
En iyisi artık bu örnekleri bırakıp Alevilerin siyaset karşısında nasıl bir tavır ve tutum almaları gerektiği üzerine kısaca birkaç kelam edelim.

Alevilerin önceliği toplumsal ilkeleridir/olmalıdır. Bu olmazsa olmaz ilkeler "çağdaşlık-laiklik ve demokratlık" temelindedir/olmalıdır. Alevilerin siyasete borcu yok!

Aleviler bu toplumsal ilkeler üzerinde her siyasi partiye toplumsal hak ve taleplerini iletirler/iletmelidirler. (Meclis üyeliği değil) Alevilerin siyasete borcu yok!

Aleviler duruşunu belirledikleri toplumsal duruş ve ilkelerden alarak taleplerini dillendirirler. Alevilik hümanist ve enternasyonalisttir. Her türlü gerici-yobaz-bağnaz ve faşist oluşumlara taviz vermeden duruşlarını korurlar. Alevilerin siyasete borcu yok!

Amaca varmak(Seçimde bir meclis üyeliği kapmak) için her şey mübahtır iyen omurgasız, ilkesiz, sorumsuz ve vicdansız kişilerden bir bütün olarak Alevi Hareketine ve esasen siyaset yapan Alevilere de orta ve uzun vadade bırakın bir artı sağlamayı, büyük ve onulmaz yaralar açacağı kesindir. Alevilerin siyasete borcu yok!

Alevilerin artık bu gerçeği görmesi, siyaset pazarında Aleviliğin haraç-mezat satışına kaynağından dur demesi gerekmektedir. Alevilerin siyasete borcu yok!

Bunun yolu ise başta da belirttiğim gibi Alevi kurum ve kuruluşlarının asli görevlerine dönmesidir. Demokratik ilkeler ışığında omurgalı olarak dik duruşlu bir Hak-hukuk-adalet ve toplumsal taleplerinin mücadelesini vermelidirler.
Asimilasyona hizmet eden, çürümüşlüğü artıran bu davranışlara acilen son verilmelidir. Yoksa bizleri daha kötü günlerin beklemesi kaçınılmazdır.


ALEVİLERİN SİYASETE BORCU YOK!


Gerçeğin demi devranına Hü!

Kerem Ali Yoleri

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum