Alevilerin "Yeni Sol Parti" Ayrışması Keskinleşiyor

Alevilerin "Yeni Sol Parti" Ayrışması Keskinleşiyor

Alevilerin "Yeni Sol Parti" Ayrışması KeskinleşiyorABF başkanı Balkız'ın parti çalışmaları içinde yer almasına tepki gösterenlerden...

A+A-

Alevilerin "Yeni Sol Parti" Ayrışması KeskinleşiyorAlevilerin "Yeni Sol Parti" Ayrışması Keskinleşiyor

ABF başkanı Balkız'ın parti çalışmaları içinde yer almasına tepki gösterenlerden Hubyar Derneği başkanı Kenanoğlu federasyon yönetimindeki görevinden alındı.

Alevi Bektaşi Federasyonu (ABF) yönetim kurulu, federasyon başkanı Ali Balkız'ın "yeni sol parti" çalışmaları içinde yer almasına tepki gösterenlerden Hubyar sultan Alevi Kültür Derneği başkanı Ali Kenanoğlu'nu genel başkan yardımcılığı görevinden aldı.

Federasyonu oluşturan 26 örgütten 19'u geçen hafta yaptıkları ortak açıklamayla Balkız'ın istifa etmesini ya da parti çalışmalarından çekilmesini istemişti. Balkız'sa tepki göstererek "Alevi partisi kurmadıklarını, ABF'yi de partileştirmediklerini" belirtmiş, kurulması planlanan partinin içinde yer alırsa ABF'den ayrılacağını belirtmişti.

Kenanoğlu üçe karşı dokuz oyla görevden alındı. Kenanoğlu ''Mevcut partiler demokrasi yoksunu, bu konuda yetersiz hatta faşist bulan bir zihniyet, kendi yönettiği kurumda muhalif bir sesi anında susturma ve yetkilerini elinden alma yöntemine başvurmuştur. Nasıl bir Türkiye İstiyoruz söylemiyle yola çıkanların parti kurulmadan nasıl bir demokrasi istediklerini de gösterdi'' dedi. (EÜ)

İstanbul - BİA Haber Merkezi - 19 Ocak 2010, Salı

ABF'de görüş ayrılığı derinleşiyor

Alevi Bektaşi Federasyonu (ABF) Genel Başkanı Ali BALKIZ’ ın yeni sol parti kuruluşunda aktif rol alması ile ABF’ de başlayan görüş ayrılığı büyüyor. Geçen Cuma günü ABF bileşeni 19 örgütün altına imza attığı basın açıklamasının ardından ABF Genel Başkan yardımcısı Ali KENANOĞLU görevinden alındı.

Kenanoğlu gazetemize yaptığı açıklamada, ABF tarafından 9 Kasım ve 8 Kasım gibi Alevilerin ortak taleplerinin dile getirildiği iki büyük miting yapıldığını anımsattı. ‘’ABF partiler üstü bir konumdadır’’ diyen Kenanoğlu şöyle devam etti. ‘’Alevi çalıştaylarının sonuca bağlanacağı bir süreçte ABF’ nin enerjisini  ve dikkatini parti çalışmalarına yönlendirmesi, bu nedenle bir ayrışmaya neden olması da Alevi kamuoyunda soru işareti olarak durmaktadır.’’

‘’Mevcut partileri demokrasi yoksunu, bu konuda yetersiz hatta faşist bulan bir zihniyetin, kendi yönettiği kurumda muhalif bir sesi anında susturma ve yetkilerini elinden alma yöntemine başvurduğu’’nu söyleyen Kenanoğlu, ‘’Nasıl Bir Türkiye İstiyoruz’’ söylemiyle yola çıkanların, nasıl bir demokrasi istediklerini de görmüş oluyoruz’’ diye konuştu.

Cumhuriyet – Ali AÇAR -  19.01.2010

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.