Alevilik açılımında ortak bakış var(mış)

Alevilik açılımında ortak bakış var(mış)

Alevilik açılımında ortak bakış var(mış)Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, alevilik açılımı konusunda Hükümet...

A+A-

Alevilik açılımında ortak bakış varAlevilik açılımında ortak bakış var(mış)

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, alevilik açılımı konusunda Hükümet ile Bakanlık olarak aralarında şu ana kadar herhangi bir müzakere yapmadıklarını ancak bu konuda ortak bir anlayışlarının olduğunu söyledi.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, alevi açılımı konusunda Hükümet ile Bakanlık olarak aralarında şu ana kadar herhangi bir müzakere yapmadıklarını; ancak bu konuda ortak bir anlayışlarının olduğunu söyledi.

Bakan Günay, bir süre önce, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Altındağ Belediyesi ve Hacettepe Üniversitesi işbirliğinde yeniden düzenlenen Mehmet Akif Ersoy Parkı'nda incelemelerde bulundu. Burada gazetecilerin alevilik açılımı konusunda sorularını Günay şöyle yanıtladı:

“Şu an bütün kalbimle inanıyorum, bizim hükümetimizin herhangi bir bireyinin ve ya siyasal iktidarımızın topyekün herhangi bir bireyinin, hatta mensubu bulunduğum siyasi partinin yurttaşlarımız alevi, suni, Türk, Kürt, inanan, inanmayan, Hristiyan, Müslüman vesaire diye bir ayırma anlayışı kesinlikle yoktur.

Biz Türkiye Cumhuriyetinin 70 milyon, bütün yurttaşlarının hizmetindeyiz. Onlara tam bir eşitlik anlayışı içinde, Anayasanın ve evrensel hukuk değerlerinin gösterdiği çerçevede tam bir eşitlik anlayışı içinde hizmet götürmek bizim görevimiz, boynumuzun borcudur.

Bu konuda geçmişte yaşanmış olan yanlışlar var, sancılar var, sıkıntılar var. Onları şimdi yeni tartışmalar ortaya çıkarmadan, biz uygar bir anlayış içinde, barış içinde, suhuletli biçimde çözmeye çalışıyoruz. Hepsi bu. Ortak bir arayışımız var, ortak bir bakış açımız var ve milletimizin her ferdi ile paylaşarak bütün bu geçmişte yaşanan sıkıntıları unutturacak, ortak çözümlerin arayışı içindeyiz. Bunu her kesimle ilgili, hem inanç kümeleri, hem etnik kümelerle ilgili söylemek istiyorum.”

ANKARA (ANKA) - YENİ ŞAFAK - 13 Aralık 2008 - Cumartesi

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.