Alevilik Danimarka'da Resmen Tanındı

Alevilik Danimarka'da Resmen Tanındı

Alevilik Danimarka'da Resmen Tanındı Alevilik, Danimarka'da Bir İnanç Topluluğu Olarak Resmen Tanındı.Danimarka Alevi Konfederasyonu'nun...

A+A-

Alevilik Danimarka'da Resmen TanındıAlevilik Danimarka'da Resmen Tanındı
 
Alevilik, Danimarka'da Bir İnanç Topluluğu Olarak Resmen Tanındı.

Danimarka Alevi Konfederasyonu'nun yazılı açıklamasına göre, artık yurt dışından Danimarka'ya gelen dini liderlere oturma ve çalışma izni verilecek. Ayrıca Danimarka'da resmi bir inanç grubu olan Aleviler'in mülk ve vakıfları da vergiden muaf tutulacak.

Danimarka Alevi Konfederasyonu'ndan yapılan yazılı açıklamada ayrıca şu ifadelere yer verildi:

"Uzun süren uğraşlarımız sonucunda 10 Mart 2006'da Aleviliğin bir inanç toplumu olarak tanınması için Danimarka kurumlarına başvuruda bulunduk. Başvurumuzun incelenmesi neticesinde, 25 Ekim 2007'de resmi olarak kabul edildik. Yeni çıkarılacak kanunlarda inanç grubu olduğumuz için mülk ve vakıf olarak vergilerden muaf olacağız. Ayrıca yurtdışından gelecek dini liderlerimize de oturma ve çalışma izni verilecek."

İhlas Haber Ajansı - 19 Kasım 2007

Danimarka Aleviliği resmen tanıdı

Danimarka Aleviliği resmen bir inanç olarak tanıdı. Danimarka Alevi Birlikleri Federasyonu’nun başvurusunu değerlendiren yetkili daireler, 25 Ekim günü Aleviliği resmen bir inanç olarak tanıdıklarına dair belge verdi. Danimarka Alevi Birlikleri Federasyonu Genel Sekreteri Aslan Erkan konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Resmen tanınmamızın, Danimarka inanç, sosyal ve kültür yaşamına olumlu katkılar sunmasını umut ediyoruz. Yüzyıllardır tarihin süzgecinden, birçok inancın özünden, kendine özgü yorum, inanç ve ibadetleri ile süzülüp gelen, Alevi-Bektaşi inanç ve öğretimizin, Danimarka’da resmen tanınmış olmasının gurur ve mutluluğu içindeyiz” dedi. Erkan yaptığı açıklamada devamla, “Danimarka’da resmen tanınmamızın, Alevi-Bektaşi inanç ve öğretimizin, halen tanınıp yasal güvence altına alınmadığı, yoğun baskı ve asimilasyon altında olduğu, Türkiye’ye de olumlu etki yapmasını, Aleviliğin ve üst kurumu Türkiye Alevi-Bektaşi Federasyonumuzun en kısa zamanda, Türkiye’de resmi makamlarca tanınıp yasal güvence altına alınmasını, bu mutluluğu Türkiye’de ki canlarımızın da yaşamasını bekliyoruz” dedi.

19 Kasım 2007
Evrensel Avrupa - Haber Merkezi

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.