Alevilik İslam dışımıdır?

Alevilik İslam dışımıdır?

Saz ile Söz ile Anlatamamak!Sinemîllî bir Alevi Ocağı’nın adıdır. Kantarma Köyü Sinemilli Aşireti’nin Elbistan yöresinde yerleştiği köyün ismidir....

A+A-

Saz ile Söz ile Anlatamamak!

Sinemîllî bir Alevi Ocağı’nın adıdır. Kantarma Köyü Sinemilli Aşireti’nin Elbistan yöresinde yerleştiği köyün ismidir. Sinemilli Aşireti köylerinde Her evde mutlaka saz vardır. Kantarma Köyü gençliği genelde saz çalar. Kantarmalı bir genç saz çalmanın yanı sıra zurna çalmayı da öğrenir. Zamanla zurna çalmayı meslek edinir. Bu genç kardeşimiz 12 eylül askeri faşist darbeden sonra ülkeyi terk etmek zorunda kalır. Kantarmalı genç kardeşimiz Paris’e yerleşir. Paris’te düğünlerde zurna çalar. Sinemilli Aşireti X… Köyünde bir kişi zurnacının Kantarmalı olduğunu öğrenince tuhafına gider ve zurnacıyı yanına çağırır alay edercesine

“Siz zurnada mı çalıyorsunuz?” diye sorunca Kantarmalı genç:

-sazla sözle size anlatamadık belki davul zurna ile anlatırız der.

İletişimde başarılı olmanın en önemli araçlarından biri kendine ve karşınızdakine soru sormaktan geçer. Bilgi edinmenin anahtarı sorulardır. Sormayan gelişemez, gerçekleri öğrenemez, ezber bozamaz.

Bir gün Einstein, yüksek lisans öğrencilerinin sınavını yönetirken, asistanı telaşla yanına yaklaşmış ve “Sayın profesör” demiş, “bir sorunumuz var.”

Einstein:

“Nedir?” diye sormuş.

Asistan, sesini alçaltıp fısıldamış:

“Sorularımız geçen yılın aynısı…”

“Hayır” demiş ünlü bilim adamı, “sorular aynı ama doğru cevaplar değişti.”

Prensiplerimize bağlı kalarak ezber bozmak için soru sormaktan ısrarcı olmalıyız. Doğruları anlatırken her ne kadar ilk aşamada kaybediyor gibi görünsek de uzun vadede mutlaka kazanırsınız. Doğru cevaplara ulaşmak için doğru soruları yönlendirmek gerekir. Einstein’in dediği gibi sormuş olduğunuz sorular aynı olabilir ama zamanla cevabı değişecektir.

Alevi olabilmek için, 4 Kapı 40 Makam öğretisinin gerekliklerini yaşaması gerekiyor. Alevi inancın doğal bir inanç olduğunu Müslümanlıkla bir alakası olmadığını anlatmaya çalışırken, “esas Müslüman biziz” diyen Alevilere sorduğumuz soruları doğru cevap alabilmek için yeniden sormak gerekiyor.

Alevilik bir akıl inancıdır. Akıl ile izah edilmiyen hiç bir şeyin Alevilikte karşılığı yoktur. Alevilik on iki imamlarla başladı "esas müslüman biziz" diyen Aleviler aşağıdaki sorulara cevap vermelidirler.

1. On iki İmamlar “Alevi Ocak Sistemi ve Dedelik Kurumu” biliyor muydu?

2. Alevilik Ali ile başlamışsa on iki imamların tamamı Mekke ve Medine’de doğduğuna göre ocakların merkezi neden Medine değildir?

3. On iki İmamların Pir olduğunu söylüyorsanız, bunların yetiştirdiği Pir’ler var mı? Varsa kimlerdir?

4. On iki imamlar arasında neden kadın ana yoktur?

5. Alevilik Ali ile başlamışsa İslam’da neden kadın ana yoktur?

6. On iki imamlar arasında saz çalan var mı?

7. On iki imamlar Ayin-i Cem (semaha durur muydu?)

8. On iki imamlar Ceme girmişler mi?

9. On iki imamların Musahipleri var mıydı?

10. Alevilikte tek eşlilik Esas’tır Ali’nin dokuz eşi olduğuna göre Ali Ceme girmişse hangi eşiyle cem'e girmiştir? dokuz evlilik yapan cem'e girebilir mi?

11. On iki imamlar Cem evi yapmış mı?

12. On iki imamlar namaz kılmazdı diyebiliyor musunuz?

13. Ali 4 yıl 9 ay 14 gün İslam âlemine Halifelik yaptı kadın erkek eşitliğini savunmuş mudur?

14. On iki imamlar hangi orucu tutarlardı?

14. On iki imamlar Enel Hak (tanrı insandadır) demiş midir?

15. On iki imamlar Kuran’da var olan kadınları aşağılayan ayetlere karşı çıkan varmıydı?

16. Alevilik insan ve doğa merkezli bir inançtır. Ali neden insanın köle (cariye) olarak satılmasına karşı çıkmadı?

17. On iki imamlar Alevi ise Muhammet’in ölümünden sonra Ali Ebu Bekir, Ömer ve Osman’a neden biat etti?

18. Ali Alevi, Ömer Sünni ise Ali neden 8 yaşındaki kızı Gülseme’yi Ömer’le evlendirdi. Ömer Ali’nin damadı olduğuna göre Aleviler neden Ömer’i sevmezler?

19. Ömer Alinin damadı Muhamedin kayınbabası olduğuna göre Ömer kırklar Ceminde var mıydı?

20. Muhammed kırklar cemine katılmışsa damadı Osman katılmış mı?

21. Kırklar Cemine 40 kişi katıldığına göre kimler katılmış?

22. Kırklar meclisinde Muhammed’in konumu nedir? Muhammed kırkların içinde mi, dışında mı? Kırklar Cem’inde hangi duaz-ı imam okunmuştur?

23. Kırklar Cem’inin piri mürşidi kimdir ve hangi ocağa bağlıdırlar? Cem de dem almışlar mıdır? Cemin dedesi, zakiri kimdi? On iki hizmetlisi kimlerdi? Bunların zamanında hangi duaz-ı imam okunurdu? Hangi ozan-ın deyişleri eşliğinde semah dönülürdü?

24. Muhammed kapıyı çalınca, ‘‘ben sizden biriyim‘‘ demiş, o zaman neden Hz. Muhammed Cem bağlamaz ’da namaz kılardı?

25. Kırklar Ceminde Ali’nin musahibi Muhammed ise, Ali nasıl olur da kendi musahip ’inin kızıyla evlenir? Alevilikte, musahipler birbirlerinin, kızlarıyla evlenebilirler mi?

26. Muhammed ve Ali kırklar semahına katılmışlarsa, Kur-an’dan neden hiç Alevilik öğretisinden bahsetmezler?

27. Araplarda kadınlı, erkekli Cem yapıp sonra da Semah dönme var mı?

28. Alevilikte imamlık olmadığına göre, Neden on iki Pir değil de on iki imam?

29. Muhammed Ebu Bekir ve Ömer’in damadı, Ali Muhammed’in damadı. Ömer Ali’nin damadı, Osman Muhammed’in damadı, Muaviye Muhammed’in kaynı, Yezid Muhammed’in kaynı Muaviye’nin oğlu olduğunu biliyor musunuz? Biliyorsanız nasıl oluyor da Ali, Ehl-i beyt oluyor da, Osman, Ömer, Ebu Bekir, Muaviye ve Yezid Ehl-i beyt olmuyor?

30. Alevilik ile İslam’ı karşılaştırdığımızda ortak bir yanımız var mı?

Bugün Alevilerin önünde iki yol var, ya kendi tarihleriyle yüzleşecekler, hiç takiyye yapmadan Pirlerimizin dediği gibi “Dönen Dönsün, Ben Dönmezem Yolumdan” “Biz aleviyiz” deyip hurafelerden arınarak, Kuran’a göre değil 4.Kapı 40 Makam öğretisine göre şekillenip Alevi olacaklar ya da “esas Müslüman biziz” deyip Hınzır Paşa olacaklar şeriatın kılıcına sarılarak Alevileri katletmeye devam edecekler.

Bariş Aydın

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.