'Alevilik konusunda geç kaldık'

'Alevilik konusunda geç kaldık'

'Alevilik konusunda geç kaldık'Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Alevilik konusunun ülkenin üzerinde...

A+A-

'Alevilik konusunda geç kaldık''Alevilik konusunda geç kaldık'

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Alevilik konusunun ülkenin üzerinde önemle durması gereken ve bazı açılardan bakıldığında geç kalınmış bir konu olduğunu söyledi. Çiçek, Devlet Bakanı Yazıcıoğlu'nun bu yönde çalışmalarının olduğunu, konuyla ilgili herkesin katkısına ihtiyaç bulunduğunu belirtti.

Çiçek, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla 81 ilden gelen öğretmenleri Başbakanlık Yeni Binası'nda kabulü sonrasında basın mensuplarının sorularını cevapladı. Çiçek, "Aleviler konusunda bir karar alındı mı? Reha Çamuroğlu'nun bazı temasları oldu. Alevi dernekleri ile bir araya gelecek misiniz?" yönündeki soruya karşılık şunları söyledi:

"Reha Çamuroğlu bizim milletvekilimiz ve değerli bir arkadaşımızdır. Her vesile ile görüşüyoruz. Meclis'te de görüşüyoruz. Zaman zaman bana da gelir. Alevilik konusu ülkenin üzerinde önemle durması gereken bazı açılardan baktığımızda geç kaldığımız bir konudur. Bu hükümet ve kendi açımızdan söylemiyorum. Alevilik konusu yeni bir konu değil. Tarihi, sosyolojik derinliği olan bir konudur. Vatandaşlarımızın da devletten talepleri var, beklentileri var. Karşılaştıkları bir kısım zorluklar var. Bunlarla ilgili zaman zaman tartışmalar da oluyor. Yargıya intikal etmiş konular var, AİHM gibi. Dolayısıyla bu konunun üzerine birlikte eğilmemiz gerekir diye düşünüyoruz. Bu nokta da iyi niyetliyiz. Neyi nasıl yapabiliriz, nasıl yapmalıyız. Devlet Bakanı Mustafa Said Yazıcıoğlu arkadaşımız bu konuyla ilgili çalışmanın koordinatörü olarak bir çabanın, bir çalışmanın içindedir. Bu konuda herkesin katkısına ihtiyaç var. Bu tip konular Meclis'teki aritmetik çoğunluk meselesi değildir. Herkesin yapabileceği olumlu, pozitif değerlendirmelerin, katkıların olduğuna, olacağına inanıyoruz. Bizde bunları değerlendirip çalışmayı ilgili arkadaşım sizlerle paylaşır."

"NE YAPILMASI GEREKİYORSA YAPILACAK"

"Bu konuda diğer partilerle temas olacak mı?" sorusuna ise Çiçek, "Konunun üzerinde durduğumuza göre, ne yapılması gerekiyorsa her kesin katkısını beklediğimize göre, onlar kendileri ifade ederler, biz istifade etmeye çalışırız. Bu işin yöntemi meselesidir. Bunu önümüzdeki günlerde hep beraber görürüz. Herkesin bu konuda olumlu bir yaklaşım içerisinde olacağına inanıyoruz." cevabını verdi.

YENİŞAFAK - 24 Kasım 2008

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.