Alevilik ve İslam

Alevilik ve İslam

Alevilerin bu günkü yasamı ve inancına baktığımızda İslamiyet’in kuruluş yıllarındaki "Peygamber ve Ehlibeyt ‘ten çok farklı ve çok daha ilerde...

A+A-

Alevilerin bu günkü yasamı ve inancına baktığımızda İslamiyet’in kuruluş yıllarındaki "Peygamber ve Ehlibeyt ‘ten çok farklı ve çok daha ilerde olduğunu görüyoruz. Sayfalar tutacak farklılıkları sayabiliriz. İslam öğretisi bugünkü Alevilerden çok ama çok geri bir öğretidir. Alevilerin bugünlere gelmesinde İslam’ın bir katkısı olmadığı gibi Müslümanlar hep Alevilerin gelişimini silah zoruyla, katliamlarla engellemişlerdir.

Simdi ısrarla ve her turlu yöntemle Aleviler içindeki bazı güçler neden bu toplumu kendisinden daha geri olan bir yere bağlamak istiyor? Öğretisinde mutlaka ileri gidilmesini savunan bir toplumun geriye götürülmesinin ne Alevi inancına ve nede Alevi toplumuna bir faydası vardır. Olsa olsa Aleviliği ve Alevi toplumunu yok etmek isteyenlerin bir politikası olabilir.

Gelinen aşamada istikametimiz Aleviliğin ÖZÜNE sonradan yapıştırılmış kirli lekelerinden temizleyip yönümüzü çağdaşlığa çevirmek olmalıdır. İlle de ve ille de günümüzün gerçekliğine inanalım, günümüzün gerçekliği üzerinden sorunlarımızı çözelim ve günümüzün gerçekliği üzerinden gelişmeye bakalım.

Dar günümüze "Medet" olacak olan İLİMDİR, ÇAĞDAŞLIKTIR.

V. Balaban

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.