"Alevisin elini yemeğe sürme" iddiası

"Alevisin elini yemeğe sürme" iddiası

"Alevisin elini yemeğe sürme" iddiasıDavanın 3. duruşması 11 Mart Perşembe günü saat 14.00’te Hekimhan Adliyesinde görülecek....

A+A-

"Alevisin elini yemeğe sürme" iddiası"Alevisin elini yemeğe sürme" iddiası

Davanın 3. duruşması 11 Mart Perşembe günü saat 14.00’te Hekimhan Adliyesinde görülecek.

Hekimhan ilçesi Devlet Hastanesinde Alevi bir kadın çalışana karşı yapılan ayrımcı uygulama ve satırlı saldırı iddiası ile ilgili başlatılan hukuki süreçte, davanın 3. duruşması 11 Mart Perşembe günü saat 14.00’te Hekimhan Adliyesinde görülecek.

Hekimhan Devlet Hastanesi Müdürü Nazmi Kurt’un hastane çalışanı Semanur Takmaz’la ilgili hastane personeline, "Alevilerin ellerinin değdiği yenmez, bu kadının elini bir şeye vurdurmayın" şeklinde talimat vermesi ve Semanur Takmaz'ın aşçı İbrahim Gür tarafından satırlı saldırıya uğramasının ardından, konu, Takmaz tarafından yargıya taşınmıştı.

Semanur Takmaz, davanın ilk duruşmasında 23 Nisan 2009 tarihinde işçi olarak çalıştığı Hekimhan Devlet Hastanesi'nde mezhebi nedeniyle kendisine hakaret edildiğini, çalışanlardan İbrahim Gür'ün de satırla kendisine saldırarak elinden yaraladığını savunurken, sanık İbrahim Gür ise olayın bir mezhep kavgası olmadığını, kendisinin de mağdur olduğunu iddia etmişti.

11 Mart Perşembe günü saat 14.00’te Hekimhan Adliyesinde görülecek olan davanın 3. duruşmasına, Ankara’dan Alevi Federasyonu Genel Başkanı Ali Balkız, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Sekreteri ve MYK Üyeleri Kemal Bülbül ile Umut Yaşar Göç’ün katılacağı öğrenildi.

KAYNAK : Gunestv.com - 10 Mart 2010

“ALEVİLERİN ELLERİNİN DEĞDİĞİ YEMEK YENMEZ”

Bir hastanenin mutfağında çalışan Semanur Takmaz’ın 2009 yılında alevi olduğu gerekçesiyle uğradığı ayrımcılık o günlerde basına yansımıştı. İddiaya göre müdür Nazmi Kurt, eski aşçıbaşına Semanur Takmaz’ı kast ederek "Alevilerin ellerinin değdiği yenmez, Bu kadının elini birşeye vurdurma" diyerek mezhep ayrımı yapmış ve hakarette bulunmuştu.

Hastanenin yeni aşçıbaşı İbrahim Gür'ün müdürün talimatı üzerine aynı ifadeleri kullandığını, yemekle ilgilenmesini engelleyip hakaret ettiğini savunan Takmaz, tartışma sırasında Gür'ün satırlı saldırısına uğrayarak sağ elinden "25 gün iş göremez" şekilde yaralandığını söylemiş ve Gür hakkında kasten yaralamadan dava açılmıştı.

Perşembe günü 2. duruşması görülecek olan davaya katılacağını belirten Alevi Bektaşi Federasyonu (ABF), yaptığı açıklamada olayın peşini bırakmayacağını söyledi.

Duruşmayı izlemek üzere Ankara’dan ABF Genel Başkanı Ali Balkız, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Sekreteri ve MYK Üyesi Kemal Bülbül ile PSAKD MYK üyesi Umut Yaşar Göç katılacak.

KAYNAK : Odatv.com - 10 Mart 2010

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.