Alişan HIZLI'dan AKP'nin Kapatılması Davasına Tepki

Alişan HIZLI'dan AKP'nin Kapatılması Davasına Tepki

Alişan HIZLI'dan AKP'nin Kapatılması Davasına TepkiAlmanya'daki Türk sivil toplum kuruluşları Anayasa Mahkemesi'nin AK Parti'ye...

A+A-

Alişan HIZLIAlişan HIZLI'dan AKP'nin Kapatılması Davasına Tepki

Almanya'daki Türk sivil toplum kuruluşları Anayasa Mahkemesi'nin AK Parti'ye karşı açılan kapatma davasını kabul etmesine tepki gösterdi. Davanın açılmasının bile Türkiye ekonomisini sarstığına işaret eden dernek yöneticileri "Kimsenin Türkiye'yi böyle büyük bir siyasi ve ekonomik krize sürüklemeye hakkı yok," dediler.
 
Cem Vakfı Avrupa Koordinatörü ve Almanya Alevi Dernekler Birliği (AADB) Genel Başkanı Alişan Hızlı , "Biz istikrardan, huzurdan, barıştan yanayız. İstikrara zarar verilmesi bizi rahatsız ediyor," diye konuştu. Hangi parti olursa olsun prensipte parti kapatılmasına karşı olduklarını belirten Hızlı, "Demokrasilerde sandık vardır. Siyasileri millet getirip millet götürür. Tabi siyasi partilerin de yasalara uyma zorunluluğu vardır. Çok aşırı durumlarda Avrupa'da da parti kapatılıyor. Ama somut bir suçu olmayan bir partinin kapanmasını kimse arzu etmez" şeklinde konuştu.

CHA - SONDAKİKA HABER - 1 Nisan 2008

İLGİLİ HABERLER :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.