Altınok'a dayak sorgusu

Altınok'a dayak sorgusu

Altınok'a dayak sorgusu ZABITA görevlilerinin işyerini geç kapatan esnafı dövmesiyle gündeme gelen Ankara’nın en büyük...

A+A-

Altınok'a dayak sorgusu Altınok'a dayak sorgusu

ZABITA görevlilerinin işyerini geç kapatan esnafı dövmesiyle gündeme gelen Ankara’nın en büyük ilçesi Keçiören’in Belediye Başkanı, Turgut Altınok, cuma namazında Başbakan Erdoğan’la bir araya geldi. Altınok “Bilgilendirilmesi gerekenleri bilgilendirdik”dedi.

Erdoğan ile Altınok, cuma namazını Subayevleri’ndeki Aksa Camii’nde kıldı. Altınok namaz çıkışı, dayak ile ilgili soruları yanıtladı. Zabıtaların açığa alındığını belirten Altınok, savcılığın gerekli soruşturmayı yaptığını belirterek “Bu olayı tasvip etmemiz mümkün değil” dedi.

A TAKIMI İFTİRA

Altınok, Başbakan Erdoğan’ın konuyla ilgili bir açıklaması olup olmadığının sorulması üzerine “Bazı şeyler söylenir, bazıları söylenmez. Biz verilmesi gereken bilgileri verdik’’ yanıtını verdi. Altınok, “Başbakan sadece dinledi mi, yoksa bir yönlendirmesi, tavsiyesi oldu mu?’’ sorusunu da ‘’Siz bir şey konuştuğunuz zaman en ince detaylarını kimse size soruyor mu? Diyorum ki bilgilendirilmesi gerekenleri, belgelerle doğru şekilde bilgilendirdik’’ diye yanıtladı. Altınok’a belediyenin resmi plakalı araçlarını kullandığı iddia edilen ‘A takımı’ da soruldu. Altınok “O plakaların çoğu belediyemizde yok. O araçların kimi hurdaya ayrılmış, kimisi başka belediyelere verilmiş’’ dedi. Altınok şöyle devam etti: ‘’Bu araçlarla ilgili bir sabıka belgesi yok ki. Ama bundan dolayı kim bu iftirayı attıysa hepsi tazminata mahkûm oldu. Biz belediye başkanıyız, kanunlar çerçevesinde görev yapıyoruz. Zabıtalardan biri bizden önceki dönemde görevliydi. Bir tanesi de benim göreve aldığım birisi değil. Başka belediyelerden gelmiş arkadaşlar.”

Keçiören’de içkili restoran olmamasını da değerlendiren Altınok “Açmak isteyen gerekli evrakları tamamlarsa açabilir. Bize böyle bir talepte bulunuldu, ‘elbette’ dedik. İçen de var, içmeyen de var. Bu ülkede içene de saygı göstereceğiz, ama içmeyene de saygı göstereceğiz” diye konuştu.

AKŞAM - ANKARA - 30.08.2008 

Başbakan’a bilgi verdi  
 
Büfeci dayağı ile gündeme gelen Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, dün cuma namazını Başbakan Tayyip Erdoğan ile kıldı. Altınok, Subayevleri’ndeki Aksa Cami’nde karşıladığı Erdoğan’a namaz çıkışında da eşlik etti.

Altınok, daha sonra sorular üzerine, Başbakan Erdoğan’a konuyla ilgili bilgi verdiğini söyledi. Altınok, "Bu ülkede içene de saygı göstereceğiz, ama içmeyene de saygı göstereceğiz. Belediye kimsenin de zorla kolundan tutup, ’gel bunu aç’ diyemez ki. Ama satanı da belediye engellemiyor" diye konuştu.

Üskül bilgi istedi
 
TBMM İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Zafer Üskül, Keçiören’deki iddialar üzerine savcılık ve belediyeden bilgi istediklerini söyledi.

Üskül, Hürriyet’in sorusu üzerine, "Yasaklar olumlu sonuç vermiyor. İçkiyi yasaklarsanız, kişi isterse içecek yeri de içkiyi de bulur. Kurallara uygun davrandığınız sürece ruhsatı olan içki satacaktır. Bu engellendiğinde kaçağa yol açarsınız, denetim olanağı da ortadan kalkar. En doğrusu yürürlükteki kuralları uygulamak ve ciddi denetim yapmaktır" dedi.
 
HÜRRİYET - 30 Ağustos 2008

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.