'Anaokulu'nda din dersi' skandalına suç duyurusu

'Anaokulu'nda din dersi' skandalına suç duyurusu

'Anaokulu'nda din dersi' skandalına suç duyurusu İSTANBUL - Bağcılar Arif Nihat Asya İlköğretim Okulu Anaokulu Bölümü’nde...

A+A-

'Anaokulu'nda din dersi' skandalına suç duyurusu 'Anaokulu'nda din dersi' skandalına suç duyurusu

İSTANBUL - Bağcılar Arif Nihat Asya İlköğretim Okulu Anaokulu Bölümü’nde Alevi ailelerin çocuklarına din dersleri veren öğretmenler hakkında ‘görevi kötüye kullanarak din ve vicdan hürriyetini ihlal ettikleri’ gerekçesiyle Savcılığa suç duyurusunda bulunuldu.

İstanbul Bağcılar Arif Nihat Asya İlköğretim Okulu’nda Alevi çocuklara zorla namaz kıldırtılmaya çalışıldığı, yaşları 3-6 arasında değişen Anaokulu öğrencilerine ise dualar okutularak din dersi verildiğinin ortaya çıkmasının ardından aileler harekete geçti. Skandal üzerine öğrenci velileri avukatları Taylan Tanay aracılığı ile harekete geçerek, Ana Sınıfı öğretmenleri Yasemin Kasranoğlu , Zeliha Özdemir ve Okul Müdürü Mesut Önay hakkında Bakırköy Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunuldu. Avukat Taylan Tanay aileler adına yaptığı suç duyurusunda öğretmenler ve müdür hakkında görevlerini kötüye kullanmak , din ve vicdani hürriyetinin ihlalinden dolayı disiplin soruşturması açılmasını istedi. Bu arada Avrupa Komisyonu’na da bir mektup yazan Av. Tanay, Alevilere yönelik bu ırkçığa ve hoşgörüsüzlüğe karşı harekete geçilmesini talep etti.

‘OKULLAR TEKKE HALİNE GETİRİLİYOR’

Yapılan suç duyurusu ile ilgili ANF’ye bilgi veren Av. Taylan Tanay, Anaokulu öğretmenlerinin daha okuma yazma bile bilmeyen çocuklara din dersleri verilmesi ve bir de ailelere mektup yollayıp çocuklara namaz abdest öğretilmesinin istemesinin Türkiye'de ki eğitim sisteminin nereye vardığını gözler önüne serdiğini vurguladı.''

’Okullar birer tekke haline getirilmeye çalışıyor'' uyarısında bulunan Tanay, Anaokulu müfredatında Din kültürü ve Ahlak bilgisi isimli bir ders bulunmadığını gibi din ve öğretilmesine ilişkin herhangi bir genelge, şura kararları da olmadığını hatırlattı. Ailelerin çocuklarını Anaokuluna zihinsel, kültürel ve sosyal kapasitelerini öncelikle tespit edilip sonrada zenginleştirilmesi amacıyla yolladıklarını belirten Tanay, bir örgün eğitim kurumun din kursuna ve okulun ise bir tekkeye dönüştürülmesinin kabul edilemez olduğunu vurguladı.

‘AKP AİLELERİ TEHDİT ETTİ’

Çocuklar Alevi olduğu için burada açıkça bir ayrımcılık söz konusu olduğunu vurgulayan Tanay, ''Bu uygulamalar çocuklarının ailelerinin mensup olduğu dini inanca ve felsefeye tamamen aykırı. Zorla ve yasadışı bir şekilde Sünni İslam'ı anaokullarından başlayarak öğretmek insan haklarına aykırıdır'' dedi. Bu konuda çocukların ailelerinin de paniklediğini ifade eden Tanay, ''AKP Bağcılar İlçe Başkanı Necati Karagöz, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı ve cami imamları tarafından sürekli taciz edilip ‘Olayı sakın basına yansıtmayın’ diyerek tehdit ediyorlarmış. Bir çok aile suç duyurusunda bulunmak istemiş ancak bu bitmeyen bu tacizler ve tehditler yüzünden cesaret edememişler’’ diye konuştu. Av. Tanay, olayla ilgili disiplin soruşturulması açılması ve yine aynı okulda okuyan Alevi çocukların din dersinde muaf edilmesi talebiyle İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne başvurduğunu ancak İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mücip Kına’dan ‘Bu çocuklar Hıristiyan mı?’ diye yanıt aldığnı ifade etti. Tanay, devletin dün katliamlarla yürüttüğü inkar, imha ve asimilasyon politikalarını bugün okullarda eğitim ve öğretim sistemiyle sürdürmekte olduğunu kaydetti.

ZEYNEP KURAY -ANF / 18 Ocak 2011

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.