Ankara Katliamı şüphelisi, IŞİD'in 'Antep Emiri'

Ankara Katliamı şüphelisi, IŞİD'in 'Antep Emiri'

Ankara'daki bombalı saldırı sonucu,  102 kişinin ölümüne sebep olan patlamalara ilişkin soruşturma kapsamında, hakkında "yokluğunda tutuklama" kararı...

A+A-

Ankara'daki bombalı saldırı sonucu,  102 kişinin ölümüne sebep olan patlamalara ilişkin soruşturma kapsamında, hakkında "yokluğunda tutuklama" kararı verilen 9 şüpheliden Y.D.'nin  IŞİD'in "Antep Emiri" olduğu ve "Ebu Ali" kod ismini kullandığı belirlendi.

Radikal'de yer alan habere göre, Ankara katliamındaki canlı bomba Yunus Emre Alagöz’le birlikte yabancı ikinci canlı bombayı Gaziantep’ten Ankara’ya getirdiği itiraf eden fırıncı Yakup Şahin’in hâkimlik sorgusunda olayın talimatını verdiğini iddia ettiği Muhammed Ali kod adlı Y.D.'nin, IŞİD'in  "Antep Emiri" olduğu ve "Ebu Ali" kod ismini kullandığı öğrenildi.

Bunlardan Y.D'nin, IŞİD’in  "Antep Emiri" olduğu, "Ebu Ali" kod ismi kullandığı ve Gaziantep'te bir deponun sahibi olduğu kaydedildi.

Y.D'nin deposundaki aramada 6 adet AK-47 Kalaşnikof marka silah, 1 adet susturucu aparatı olan tabanca, 22 adet F1 tipi el bombası, bin 683 adet değişik çap ve markalarda mermi ve 8 adet fünye ele geçirilmişti. IŞİD’in ikinci adamı olduğu ileri sürülen H.İ.D'nin ise Gaziantep'teki 4 deponun sahibi olduğu bilgisine ulaşıldı.

Y.Ş, aynı günün gecesi, çıkarıldığı sulh ceza hakimliğince tutuklanmıştı. Y.Ş'nin, biri Yunus Emre Alagöz olan iki canlı bombanın Ankara'ya gelmesinde rol aldığı kaydediliyor. M.B. ise savcıya ifade verdikten sonra serbest bırakılmıştı. Sulh Ceza Hakimliği, M.B'ye, savcılığın talebi doğrultusunda yurt dışına çıkış yasağı getirmişti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.