Ankara'da "AKP'ye Dur Diyoruz" mitingi

Ankara'da "AKP'ye Dur Diyoruz" mitingi

Ankara'da "AKP'ye Dur Diyoruz" mitingi    Ankara’da sendikalar, meslek odaları, siyasi partiler ve demokratik kitle örgütleri...

A+A-

Ankara'da "AKP'ye Dur Diyoruz" mitingi
Ankara'da "AKP'ye Dur Diyoruz" mitingi  
 
Ankara’da sendikalar, meslek odaları, siyasi partiler ve demokratik kitle örgütleri “Yoksulluk, Yolsuzluk, Zamlar ve Hak Kayıplarına karşı AKP'ye Dur Diyoruz!” mitingine hazırlanıyor.

18 Ekim’de Kolej Kavşağında gerçekleştirilecek mitinge AKP’nin yarattığı yolsuzluk, yoksulluk ve yıkım karşısında mücadele kararlılğını yükseltmek üzere tüm Ankaralılar çağrılıyor.

18 Ekim Cumartesi günü saat:12.00'de Toros Sokak'ta toplanılarak Miting alanı olan Kolej Kavşağına yürünülecek olan eylemi TMMOB İKK, Kesk Ankara Şubeler Platformu, Türk İş Şubeleri, DİSK Bölge Temsilciliği, Ankara Tabip Odası, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği, Devrimci 78'liler Federasyonu, Halkevleri, CHP, DTP, DSP, EMEP, ÖDP, SDP,SHP ve TKP Ankara İl Örgütleri ortak düzenliyor.

Mitinge katılımcı kurumlar tarafından hazırlanan ortak çağrı metninde; AKP’nin iktidarı boyunca zamlarla yoksulluğu ve yıkımı derinleştirdiği, halkı güvencesizleştirdiği ve geleceksizleştirdiği, yoksulları cemaatlere kanalize ederek sadakacı ve piyasacı bir toplum yaratmaya çalıştığı belirtildi.

Çağrı metninde AKP’nin yolsuzluklarına da dikkat çekilerek deniz feneri soygunu, Şaban Dişli ve Dengir Fırat hakkındaki iddialar da hatırlatıldı. AKP’nin kirli işlerinin aklanıp paklanamayacak boyutlara ulaştığı vurgulandı.

Açıklamada; “Yaşadığımız yoksulluğun ve sefaletin son bulması, haklarımızın gasp edilmesinin durdurulması, herkesin barış içinde insanca yaşadığı, bağımsız, demokratik ve özgür bir Türkiye'nin kurulması ancak bizlerin birlikte ve karalılıkla mücadelesine bağlıdır.” denilerek 18 Ekim’de AKP’ye dur Diyen herkes mitinge çağrıldı.

Tarih: 18 Ekim 2008 Cumartesi
Toplanma saat: 12.00
Toplanma yeri: Toros Sokak
Miting alanı: Kolej Kavşağı

Sendika.org – 9 Ekim 2008

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.