Ankara'da oturma eylemi sona erdi

Ankara'da oturma eylemi sona erdi

Ankara'da oturma eylemi sona erdiPir Sultan Abdal Derneği, okullarda verilen zorunlu din derslerinin kaldırılması için gerçekleştirdiği...

A+A-

Ankara'da oturma eylemi sona erdiAnkara'da oturma eylemi sona erdi

Pir Sultan Abdal Derneği, okullarda verilen zorunlu din derslerinin kaldırılması için gerçekleştirdiği 24 saat süren oturma eylemi sona erdi.

Sakarya Caddesi'nde dün başlayan oturma eylemi nedeniyle halkoyunları ekipleri semah gösterisi yaptı.

Grup adına açıklama yapan Pir Sultan Abdal Derneği Başkanı Fevzi Gümüş, okullarda verilen zorunlu din derslerinin kaldırılmasını istedi.

Gümüş, zorunlu din dersi uygulamasının AİHM kararını ihlal ettiğini ifade ederek, "Alevi çocuklarına zorunlu din dersi uygulaması insan hakkı ihlalidir, Alevi çocuklarının asimile edilmesidir" diye konuştu.

Gümüş, Milli Eğitim Şura Salonu'nda düzenlenen toplantıya katılan Alevileri de eleştirdi. Yapılan açıklamanın ardından oturma eylemi sona erdi.

Kaynak : internethaber - 10 Ekim 2010

Aleviler 'zorunlu din dersi'ni protesto etti

Başkentte, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği tarafından "Zorunlu din dersi'' nin kaldırılması amacıyla eylem düzenlendi. Dernek üyeleri Sakarya Caddesi'nde 24 saatlik oturma eylemi gerçekleştirdi.

Çeşitli Alevi dernekleri ile siyasi partilerin destek verdiği grup, dün Ziya Gökalp Caddesi üzerinde toplandı.

Burada bir konuşma yapan Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Başkanı Fevzi Gümüş, zorunlu din dersi uygulamasının kabul edilemez olduğunu belirterek, çocuklarının bu uygulama nedeniyle adeta asimile edildiğini savundu.

Grup daha sonra ellerindeki pankart ve dövizlerle Sakarya Caddesi'ne yürüdü. Burada konuşan Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı Ali Balkız da, federasyon üyeleri olarak yine meydanlara indiklerini ifade ederek, "Bu ülkede 20 milyon Alevi yaşıyor ve çocukları 30 yıldır zorunlu din dersi zulmü altında'' dedi.

Grup daha sonra 24 saatlik oturma eylemine başladı.

Sabah - 10 Ekim 2010

Etiketler : , , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.