Antakya'dan bir ayrımcılık iddiası daha

Antakya'dan bir ayrımcılık iddiası daha

Antakya'dan bir ayrımcılık iddiası dahaGeçen aylarda Alevi kökenli hakemlere görev verilmemesi ile gündeme gelen Antakya'da bu...

A+A-

Antakya'dan bir ayrımcılık iddiası dahaAntakya'dan bir ayrımcılık iddiası daha

Geçen aylarda Alevi kökenli hakemlere görev verilmemesi ile gündeme gelen Antakya'da bu seferde Alevilere ait minibüs hatlarının tasfiye edilmesi halkın tepkisine neden oldu. Alevilere ait hatları tasfiyeye yönelik uygulamayı protesto eden binlerce minibüs şoförü AKP’li Antakya Belediyesinin, hatları halk otobüslerine peşkeş çektiğini söyleyerek protesto gösterisi yaptı.

AKP'li Antakya Belediyesi, trafikle ilgili sorunları çözmek iddiasıyla minibüs duraklarının yerlerini değiştirdi. Çevre belediyeler ile köy minibüslerinin şehir dışından dolaşarak gitmelerini öngören değişiklik nedeniyle mağdur olan minibüs şoförleri ile emekçi halk isyan etti. Yolu trafiğe kapatarak Antakya Valiliği'ne yürüdü. 3 bin kişinin katıldığı eylemde ayrımcılığa neden olan uygulamanın kaldırılması istendi. “Çarşı güzergahına eşitlik istiyoruz” yazılı dövizler açan minibüs şoförleri, Alevilere ait hatları tasfiyeye yönelik uygulamayı protesto etti. AKP’li Antakya Belediyesinin, hatları halk otobüslerine peşkeş çektiğini söyledi.

Minibüs şoförlerinden Yusuf Miroğlu, “Bizim ekmeğimizle oynuyorlar, Antakya Belediyesi etnik ayrım yapıyor” dedi. Bu hatlarda çalışan kooperatiflerin hepsinin Alevi olduğuna dikkat çeken Miroğlu, “Bizi tasfiye edip, hatları kendi yandaşlarına peşkeş çekmeye çalışıyorlar. Bu oyuna izin vermeyeceğiz. Bu iş çözülene kadar trafiği kapatmaya devam edeceğiz” dedi.

Eylemler sürerken Antakya Valiliği tarafından sorunun çözümü için çalışma başlatıldığı açıklaması yapıldı.

Alevihaber.com - 07 Eylül 2009

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.