Antalya Pir Sultan Abdal Derneği'nden Tütüncü'ye Ziyaret

Antalya Pir Sultan Abdal Derneği'nden Tütüncü'ye Ziyaret

Antalya Pir Sultan Abdal Derneği'nden Tütüncü'ye Ziyaret Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Sünni vatandaşlara,...

A+A-

Antalya Pir Sultan Abdal Derneği'nden Tütüncü'ye ZiyaretAntalya Pir Sultan Abdal Derneği'nden Tütüncü'ye Ziyaret

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Sünni vatandaşlara, camiler noktasında nasıl katkı sağlıyorlarsa, Alevi, Caferi anlayışını benimseyenlerin ibadethane talebini de aynı hassasiyetle değerlendirdiklerini söyledi.

ANTALYA (İHA) - Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Sünni vatandaşlara, camiler noktasında nasıl katkı sağlıyorlarsa, Alevi, Caferi anlayışını benimseyenlerin ibadethane talebini de aynı hassasiyetle değerlendirdiklerini söyledi.

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Antalya Şube Başkanı Selçuk Akpınar ve dernek üyeleri, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’yü ziyaret etti. Ziyarette dernek üyeleri, Tütüncü’den Altınova planında cem evi yeri ayrılmasını talep etti.

Başkan Tütüncü de, Antalya Büyükşehir Belediyesi ile birlikte Altınova’nın imar planında, Alevi vatandaşlar için kültür merkezi yeri ayrılmasıyla ilgili ortak bir çalışma yaptıklarını söyledi. Altınova’da cem evi yeri ayrılması konusunda hassas olduklarını belirten Tütüncü, konunun Büyükşehir İmar Komisyonu’nda olduğunu ve Altınova’nın binlik uygulama planının da Büyükşehir Meclisi’nde görüşüleceğini anımsattı.

Alevi vatandaşlarla et, tırnak gibi olduklarını belirten Tütüncü, “Alevi vatandaşlarımız bizim canımız, ciğerimizdir. Alevi vatandaşlarımız bizim yüreğimizde derin bir yere sahiptir. Onların her türlü kültürel etkinlikleri ve ibadetleri için gerekli mekanları hazırlanmasına destek vermeye hazırız” dedi.

Tütüncü şöyle devam etti; “Altınova’da cem evi yeri ayrılmasına gerekli hassasiyeti gösteriyoruz. Sünni vatandaşlara, camiler noktasında katkı sağlıyorsak, aynı şekilde Alevi, Caferi anlayışını benimseyen vatandaşlarımızın ibadethane talebini aynı hassasiyetle değerlendiriyoruz. Hangi inançtan, dilden, ırktan olursa olsun bütün vatandaşlarımın emrindeyim. Bizim inancımızda insan, insan olduğu için, bizatihi yaratandan dolayı değerlidir. Bizi yaratan mutlak güç olan Cenabı Allah’tır. Hepimiz Allah’ın yeryüzündeki gölgeleriyiz. O bakımından hepimiz değerliyiz. Elimizden ne kadarı geliyorsa Alevi vatandaşlarımıza, sorunlarında yardımcı olacağım.”

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Antalya Şube Başkanı Selçuk Akpınar da, Altınova’da cem evi yeri ayrılmasına gösterdiği hassasiyetten dolayı Tütüncü’ye teşekkür etti.

Haberciniz.biz - 09 Kasım 2009 Pazartesi

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.