Aşık Mahsuni Şerif anıldı

Aşık Mahsuni Şerif anıldı

Aşık Mahsuni Şerif anıldıŞerif, Hacıbektaş Çilehane bölgesindeki mezarı başında düzenlenen törenle anıldı...Aşık Mahsuni'nin...

A+A-

Aşık Mahsuni Şerif anıldıAşık Mahsuni Şerif anıldı

Şerif, Hacıbektaş Çilehane bölgesindeki mezarı başında düzenlenen törenle anıldı...

Aşık Mahsuni'nin oğlu Ali Mahsuni, törende yaptığı konuşmada, babasının tüm dünyaya kendini sevdirmiş, kabul ettirmiş bir halk ozanı olduğunu belirterek, “Sevenlerini burada görmek bizim için onurdur” dedi.

Hacıbektaş Belediye Başkanı Ali Rıza Selmanpakoğlu da Aşık Mahsuni'nin günümüzün Pir Sultan'ı olduğunu ifade ederek, “Aşık Mahsuni, tıpkı Pir Sultan Abdal gibi ezilenlerin yanında yer almış, onların sözcüsü olmuştur. Kendisini saygıyla ve sevgiyle anıyoruz” diye konuştu.

Anma törenine, Ankara'nın Çankaya İlçesi Belediye Başkanı Muzaffer Eryılmaz, eski Ürgüp Belediye Başkanı Bekir Ödemiş ile halk ozanı Musa Eroğlu ile çok sayıda vatandaş katıldı.

GERÇEK GÜNDEM - 18 Mayıs 2008

Aşık Mahzuni Şerif ölümünün 6. yılında anıldı

NEVŞEHİR - Ünlü halk ozanı şık Mahzuni Şerif, ölümünün 6. yıldönümünde Nevşehir’in Hacıbektaş ilçesinin Çilehane mevkiinde bulunan mezarı başında anıldı. Binlerce kişinin katıldığı anma töreninin açılışında konuşan Âşık Mahzuni Şerif’in oğlu Ali Mahzuni Şerif, babasının ciddi bir dini öğreti içinden geldiğine dikkat çekerek “Benim dinim sevgidir, benim kıblem insandır” dedi. Hacıbektaş Belediye Başkanı Alirıza Selmanpakoğlu da törende yaptığı konuşmada, Hacıbektaş Veli kültür, düşünce ve öğretilerinin en önemli ozanlarından biri olan Âşık Mahzuni Şerif’in yaşadığı sürece mücadelesini hep halktan ve ezilmişlerden yana yaptığını belirtti. Törene katılan Çankaya Belediye Başkanı Muzaffer Eryılmaz da halkın içinden kopup gelenler, halkı özümseyenler ve kendilerini halka adayanların asla ölmediğini vurguladı.

şık Mahzuni Şerif’in eşi Fatma Mahzuni Şerif de anma etkinliğine katılanlara aile olarak teşekkür etti. Törende daha sonra Âşık Mahzuni Şerif’in mezarına, törene katılanlar karanfil bıraktı ve saygı geçişi yaptı. Hacıbektaş ilçesindeki Âşık Mahzuni Şerif’i anma etkinliği daha sonra Hacıbektaş 60. Yıl Spor Salonu’nda Ahmet Gökçe ve Yusuf Gül’ün Mahzuni’nin yaşamından kesitler aktarması ve sanatçılar Yiğit Birkan, Mahzuni Demir, Ali Mahzuni, Gülcihan Koç ve Gülseren Kılı’ın, Âşık Mahzuni Şerif’in deyiş ve türkülerini seslendirmesi ile son buldu.

SELAHATTİN ŞAHİN / Cumhuriyet - 18 Mayıs 2008

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.