Aşık Mahzuni Şerif Beste Yarışması'nın Üçüncüsü Yapılıyor

Aşık Mahzuni Şerif Beste Yarışması'nın Üçüncüsü Yapılıyor

Aşık Mahzuni Şerif Beste Yarışması'nın Üçüncüsü Yapılıyor  Çağımızın Pir Sultan Abdalı olarak isimlendirilen...

A+A-

Aşık Mahzuni Şerif Beste Yarışması'nın Üçüncüsü Yapılıyor Aşık Mahzuni Şerif Beste Yarışması'nın Üçüncüsü Yapılıyor
 
Çağımızın Pir Sultan Abdalı olarak isimlendirilen Aşık Mahzuni Şerif adına bu yıl üçüncüsü düzenlenen beste yarışmasında birinciye 5 bin, ikinciye 3 bin ve üçüncüye bin 500 lira ödül verilecek.

Narlıdere Belediyesi’nin düzenlediği 3. Aşık Mahzuni Şerif Beste Yarışması’na katılmak isteyenler eserlerini kaset, cd veya dvd olarak en geç 5 Mayıs’a kadar İzmir AKM'ye elden veya kargo ile teslim etmeleri gerekiyor.

Aşık Mahzuni Şerif Beste Yarışması nedeniyle İzmir Gazeteciler Cemiyeti'nin Karataş'daki lokalinde bir basın toplantısı düzenleyen Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, Mahzuni Şerif'in çağımızın Pir Sultanı olduğunu söyleyerek şöyle konuştu:

"O bir sanatçıdan öte, düşünür hoşgörü ve hümanizmanın yüzyıl temsilciydi. Onun felsefesinin yeni kuşaklara aktarılması ve yeni Mahzuni Şerifler yaratmak amacıyla bu beste yarışmasını gerçekleştiriyoruz. Üç yıl önce onu yitirdiğimiz 17 Mayıs günü beste yarışmamız gerçekleştirilecek. En az yüz beste bekliyoruz bu yıl."

Üçüncü Aşık Mahzuni Şerif Beste Yarışması jürisi, Alevi Bektaşi Dernekleri Federasyonu, Narlıdere Alevi Derneği Başkanı, Kültür Bakanlığı Dans ve Müzik Dairesi, Tahtalı Kültür Derneği ve Narlıdere Belediyesi’nin meclis üyelerinden seçilen temsilcilerden oluşuyor.
 
Haberflash - 21 Nisan 2010

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.