Ataşehir'e Deniz Gezmiş Parkı Törenle Açıldı

Ataşehir'e Deniz Gezmiş Parkı Törenle Açıldı

Ataşehir’e Deniz Gezmiş Parkı Törenle Açıldı Ataşehir Belediyesi tarafından yaptırılan “Deniz Gezmiş Parkı ve Heykeli” ...

A+A-

 Ataşehir’e Deniz Gezmiş Parkı Törenle Açıldı

Ataşehir Belediyesi tarafından yaptırılan “Deniz Gezmiş Parkı ve Heykeli” büyük bir törenle açıldı. Açılışta belediye başkanlarının yanı sıra Gezmiş’in abisi Bora Gezmiş’te vardı. Parkın açılış törenine sanatçı Edip Akbayram da şarkılarıyla renk kattı. Parkın içinde 3 metre boyunda bir Deniz Gezmiş heykeli bulunuyor.

İstanbul Ataşehir Belediyesi tarafından yaptırılan “Deniz Gezmiş Parkı ve Heykeli” dün düzenlenen törenle hizmete açıldı. Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, törende yaptığı konuşmada, “Verdiğimiz sözü yerine getirdik. 24 ayda 24 proje demiştik. Bunu hayata geçirdik.” diye konuştu.

Ataşehir Belediyesi’nce yaptırılan Deniz Gezmiş’in üç metre yüksekliğindeki heykeli ve adını taşıyan parkın da aralarında bulunduğu 12 park ile Prof. Dr. Türkan Saylan Tıp Merkezi’nin açılışı da yapıldı. Törende ayrıca Ataşehir Belediyesi hizmet binası ile kültür merkezleri ve nikâh sarayının temeli de atıldı. Törene Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi ve diğer ilçe belediye başkanları ile vatandaşlar katıldı.

Gezmiş Ailesi de törendeydi

1972 yılında idam edilen Deniz Gezmiş’in, üç metre yüksekliğindeki heykeli ve Deniz Gezmiş Parkı’nın açılışına ailesi ile 68’liler Vakfı üyeleri de katıldı. Heykelin kaidesinde, Deniz Gezmiş’in idama götürüldüğü sırada söylediği “Türkiye’nin bağımsızlığından başka bir şey istemedim. Bundan dolayı “ÖLÜMDEN KORKMUYORUZ” ve ben 24 yaşındayken kendimi Türkiye’nin bağımsızlığına armağan etmekten ONUR DUYUYORUM.” sözleri yer alıyor.

Bu arada, törene katılması beklenen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kayınpederi’nin hayatını kaybetmesi nedeniyle İstanbul dışında olduğu için yerini alamadı. Tören sırasında ünlü sanatçı Edip Akbayram verdiği müzik ziyafetiyle davetlileri coşturdu.

PSAKD Kadıköy Haber Merkezi

26 Mart 2011

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.