Atatürk Resmini İndiren İmama Valilik İncelemesi

Atatürk Resmini İndiren İmama Valilik İncelemesi

Atatürk Resmini İndiren İmama Valilik İncelemesi Sivas Valiliği, Alevilerin yaşadığı Çatalkaya Köyü'ne atandıktan sonra...

A+A-

Atatürk Resmini İndiren İmama Valilik İncelemesiAtatürk Resmini İndiren İmama Valilik İncelemesi
 
Sivas Valiliği, Alevilerin yaşadığı Çatalkaya Köyü'ne atandıktan sonra camiye çevrilen Cemevindeki Atatürk ve Hz. Ali resimlerini indiren imam hakkında inceleme başlatıldı.

Sivas'ta Alevilerin yaşadığı Çatalkaya Köyünde yaşanan imam krizi, soruşturmalık oldu. Köy muhtarının "Köyde cenaze kaldıracak kimse yok, imam istiyoruz" dilekçesinin ardından köye bir imam atandı. Köy muhtarı, imamı camiye çevrilen Cemevine yerleştirdi. İmam, buradaki, Hz. Ali ve Atatürk resimlerini, "Burası artık cami" diyerek kaldırdı. İmamın resimleri indirmesine tepki gösteren köy halkı imza toplayarak, imamın görevden alınmasını istedi.

Konuyla ilgili ANKA'ya açıklama yapan CHP Sivas Milletvekili Malik Ecder Özdemir, Çatalkaya köylülerinin İstanbul'daki dernek yöneticilerinin kendisini arayarak olayı anlattığını söyledi. Konuyu Sivas Valisi Veysel Dalmaz'a ilettiğini ifade eden Özdemir, Vali'nin imam hakkında inceleme başlattığını belirtti.

Köylülerin sağlık, eğitim ve alt yapı sorunlarına rağmen "alelacele" imam atanmasını eleştiren Özdemir, devletin Alevi köylerine hizmet götürülürken ayrımcı yaklaşıldığını öne sürdü.

Amasya ve İstanbul'da Alevi öğrencilerin yaşadığı ve bir kısmı basına da yansıyan sorunların olduğunu belirten Özdemir, şunları söyledi:

"Bu olaylar, İnsan Hakları Komisyonu'na yazılı olarak gelen ve bu vesileyle tanık olduğumuz olaylar. Bir de bilinmeyen çok ciddi olaylar var. Bütün bu olayların nedeni, AKP'nin toplumu ayrıştırma politikasıdır. Bu tür olayların yaşanmasına Başbakan Erdoğan cesaret veriyor."

Özdemir, konuyu yazılı bir soru önergesiyle önümüzdeki hafta Meclis gündemine de taşıyacağını belirtti.

(ANKA) - 08 Aralık 2007

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.