Avusturya-ABF : '' Yeni Zelanda halklarına yaşatılan bu dehşet ve travmayı lanetliyoruz!''

Avusturya-ABF : '' Yeni Zelanda halklarına yaşatılan bu dehşet ve travmayı lanetliyoruz!''

Birbirimizin acılarını görelim ve “bana dokunmadı yılan, banane” demeyelim, çünkü bu yılan zaman ve şartlara göre hedefini hiç şaşırmaz.

A+A-
 
 
Dünya kamuoyuna…

Avusturya Alevi Birlikleri Federasyonu olarak Yeni Zelanda’da yapılan ırkçı saldırıyı kınadımğımızı kamuoyuna beyan etmek istiyoruz!

Irkçı saldırıların herkim tarafından herkime yönelik yapılırsa yapılsın, Aleviler ve Alevilikler onun topyekün karşısındadır. Alevilerin tarihi sürgünler, katliamlar ve zulümler tarihidir. Bizler ırkçı saldırılara maruz kalmanın ne demek olduğunu Koçgiri’den, Dersim’den, Çorum, Malatya, Maraş, Sivas ve Gazi’den biliyoruz. Irkçı ve faşist saldırılara maruz kalanların acıları acılarımızdır.

Alevi öğretisi bütün halklara ve insanlara etnisitesi, inancı, dili, cinsiyeti ne olursa olsun eşit bakma ilkesini esas alır. Bizler pratikte eksikler yaşasakta, öğretimiz bu konuda bize yol gösterici bir pozisyondadır. Çabamız öğretinin gösterdiği insan ve yaşam merkezli bu duruşu reel yaşamda gerçek kılma amacını taşımaktadır.

Sınıf egseninde dengesizliklerin ve çatışma noktalarının daimi tutulduğu mevcut dünya sisteminde halkların omuzomuza mücadelesi kaçınılmaz bir gerekliliktir. Yatay ve dikey denklemde ayrıştırılan ve katetorilere bölünen dünya halkları bunun ötesine geçerek, ortak mücadele zeminlerinin koşullarını zorlamalır.

Asgari birleşenler ırkçılık, faşist, insan ve yaşam düşmanı yapılara karşı ortak direniş sahalarını belirleme konusunda etkin olmalıdır.

Bizler Yeni Zelanda’da Yeni Zelanda halklarına yaşatılan bu dehşet ve travmayı lanetliyoruz! Bunu yaparken bütün dünya halklarına da sağlıklı ve insanca yaşamın esas alındığı aydınlık yarınlar için, daha farkındalıklı ve bilinçli duruşları geliştirme konusunda çağrıda bulunuyoruz. Birbirimizin acılarını görelim ve “bana dokunmadı yılan, banane” demeyelim, çünkü bu yılan zaman ve şartlara göre hedefini hiç şaşırmaz. Hedefi: eşit ve onurlu bir yaşamı gerçek kılmak isteyenlere, evrensel insan hakları düzleminde hak talep edenlere, insanın insana düşman edilmediği bir dünyayı inşaa etmek isteyenlerin sesini kesmektir, onları pıstırmaktır.

Alevi olmak İnsan-ı Kamil olmak, Hak ile Hak olmak demektir. Daha Alevice duruşları ve daha insanca yarınları yeşertmek adına, Hak Muhammed Ali yoldaşımız, Xızır yardımcımız olsun…

Avusturya-ABF YK Adına,

Zeynep Arslan

20.03.2019

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.