Avusturya ilkokullarda başörtüsünü yasakladı

Avusturya ilkokullarda başörtüsünü yasakladı

Alevi kız çocuklarına başörtmeye özendirten Alevi kökenli Şia misyonerlerinin yasağa tepkili oldukları öğrenildi. Başörtüsü yasağının çocukların gelişimi ve uyum sürecine hizmet etmesi amacıyla hayata geçirilmek istendiğini savunuluyor.

A+A-

Avusturya’da hükümetin ilkokullarda başörtüsünü yasaklayan yasa tasarısı Avusturya Özgürlük Partisi (FPÖ) ve merkez sağ Avusturya Halk Partisi (ÖVP) milletvekillerinin oylarıyla meclisten geçti. İlkokul çocuklarının başörtüsü takmalarını yasaklayan yasa tasarısı mecliste kabul edildi.

Yasanın anayasa hükmünde değil de salt çoğunlukla basit yasa olarak meclisten geçmesi, yasanın Anayasa Mahkemesine taşınarak iptal edilmesinin yolunu açıyor.

Başta Avusturya İslam Cemaati olmak üzere, bazı sivil toplum kuruluşları yasanın, anayasanın eşitlik ilkesiyle çeliştiği gerekçesiyle Anayasa Mahkemesine yasanın iptali için itirazda bulunacaklarını açıkladı.

Avusturyada faaliyet gösteren ve Şia İslamı Alevilik diye pazarlamaya çalışan rantçı bazı sözde Alevi Dernekleri kendi çatıları altında reşit olmayan Alevi kız çocuklarının başları kapatılarak Semah ve Cem eğitimi adı altında asimile etme uğraşları ve aynı kliğin Kara çarşafla Kerbela türbe gezisi düzenlenmesinin yankıları sürerken bu karar ile başörtüsü meselesi Avusturyada yeni bir boyut kazandırdı.

alevi-kiz-cocuklar18.jpgalevi-kiz-cocuklar17.jpgalevi-kiz-cocuklar16.jpgalevi-kiz-cocuklar15.jpgalevi-kiz-cocuklar14.jpgalevi-kiz-cocuklar13.jpgalevi-kiz-cocuklar12.jpgalevi-kiz-cocuklar11.jpg

Alevi kız çocuklarını başörtüsüne özendirme uğraşlarını anayurtlarımızdaki Ana ve Nenelerimizin Taçlı ve yazmalı başörtüleriyle kıyaslayarak kendilerini savunmaya çabalayan Şia misyonerlerinin bu yasağa tepki gösterdikleride öğrenildi.

Siyasal İslamla mücadele eden çevrelerin bu yasağın Devlet desteği alan Kurum, Kuruluş ve Dernek çatılarını kapsaması gerektiğini öne sunarak, yasak kapsamının genişletilmesi istemiyle Anayasa mahkemesine başvuruda bulunacakları iddia edildi.

"İlkokul öğrencilerinin 10 yaşına kadar, başlarını örtecek şekilde dini inançları temsil eden kıyafetleri giymesi yasaklanmıştır.” ifadesine yer verilen yasa metninde, yeni düzenlemeye aykırı davranan ailelerin 440 avroya kadar para cezasına çarptırılabileceği belirtiliyor.

Başörtüsü yasağının çocukların gelişimi ve uyum sürecine hizmet etmesi amacıyla hayata geçirilmek istendiğini savunuluyor.

Alevi Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.