Ayrımcılık kabul edilemez

Ayrımcılık kabul edilemez

'Ayrımcılık kabul edilemez'   Zeki Yılmaz hakkındaki incelemeyi iki müfettiş yürütüyor. İstanbul İl Milli Eğitim...

A+A-

Ayrımcılık kabul edilemez'Ayrımcılık kabul edilemez'
 
Zeki Yılmaz hakkındaki incelemeyi iki müfettiş yürütüyor.
 
İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Ata Özer, Alevi öğrencisine baskı uyguladığı TBMM raporuna giren öğretmen Zeki Yılmaz'ın açığa alındığını söyledi

İSTANBUL- TBBM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu tarafından hazırlanan raporda bir Alevi öğrenciye baskı yaptığı belirtilen Esenyurt Ali Kul Çok Programlı Lisesi öğretmeni Zeki Yılmaz açılan soruşturmanın selameti açısından görevinden açığa alındı.

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Ata Özer, söz konusu olayın ramazan ayında meydana geldiğini hatırlatarak şöyle konuştu: "Kendisi de Amasyalı olan Yılmaz derste 'İçinizde Amasyalı var mı?' diye sormuş. Bunun üzerine öğrenci de 'evet' yanıtını vermiş. Öğretmen 'Alevi misin?" deyince, öğrenci de 'evet' demiş. Bunun üzerine öğretmen de 'Benden çekeceğin var ' demiş. Öğretmenin niçin bunu yaptığını, niye o sözü söylediğini bilmiyoruz" dedi. Öğretmen Yılmaz hakkında açılan soruşturmanın devam ettiğini belirten Özer "Soruşturmanın selameti açısından öğretmen açığa alındı. Eğitimde eşitlik ilkesi vardır. Buna aykırı davrananların karşısında oluruz. Hiç kimse memleketine göre eğitime tabi tutulamaz." diye konuştu.

'Aileden şikâyet gelmedi'

Özer, öğretmenin B.K adlı öğrenciyi dövdüğüne ilişkin İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne aileden bir şikâyet gelmediğini de belirtti. B.K.'nin Esenyurt Belediyesi'nde işçi olarak çalışan babası Ziram K. olayı duyduktan sonra TBMM İnsan Hakları Komisyonu'na, İstanbul Valiliği'ne ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne dilekçe yazdığını söylemişti. Baba, şikâyetten sonra Esenyurt'un AKP'li Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu'nun devreye girdiğini ve kendisini söz konusu öğretmenle buluşturduğunu belirtmişti. Ancak Ziram K. şikâyetinden vazgeçmemiş, TBMM İnsan Hakları Komisyonu okula bir heyet göndermişti. Komisyonun raporunun ardından Büyükçekmece Milli Eğitim Müdürlüğü iki müfettiş görevlendirmişti.

'Tasvip etmiyoruz'

Soruşturmada bu gelişmeler yaşanırken olaya tepkiler sürüyor. Diyanet İşleri Başkanlığı Din Eğitimi Daire Başkanı Dr. Ulvi Ata, "Yanlışı kim yaparsa yapsın tasvip etmemiz mümkün değildir" dedi.

Eğitim Sen Genel Başkanı Alaaddin Dinçer de şöyle konuştu: "İsteyen öğrenci istediği zaman oruç tutabilir, isteyen öğrenci de oruç tutmayabilir. Öğretmenler tarafından bu tür ayrımcılığın yapılması asla kabul edilir bir durum değildir. Böyle bir dışlanmışlık psikolojisi gençlik çağını yaşayan çocukları sonucu kötü olan yollara itebilir." (Radikal, aa)

09/12/2007 - RADİKAL

Eğitim-Sen'den Alevi öğrenciye dayağa tepki
 
Eğitim - Sen Genel Başkanı Alaaddin Dinçer, "İsteyen öğrenci istediği zaman oruç tutabilir, isteyen öğrenci de oruç tutmayabilir. Öğretmenler tarafından bu tür ayrımcılığın yapılması asla kabul edilir bir durum değildir" dedi.

İstanbul'da Alevi bir öğrencinin dövüldüğü iddialarını değerlendiren Dinçer, okullarda farklı inanç, kimlik ve kültürlerdeki öğrencilere karşı takınılan tutumların sürekli tartışma konusu olduğunu belirtti. Milli Eğitim Bakanlığı'nı bu konuda ciddi önlemler almaya çağırdıklarını belirten Dinçer, şunları söyledi: "Böyle bir dışlanmışlık psikolojisi çocukları kötü yollara itebilir. Bunun için yönetici arkadaşlarımızın karşılarındakinin çocuk olduğunu unutmamaları gerekiyor."

ANKARA Milliyet
MİLLİYET / 09.12.2007

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.