Aziz Nesin de Ergenekoncu çıktı

Aziz Nesin de Ergenekoncu çıktı

Aziz Nesin de Ergenekoncu çıktıSivas'ta ilerici aydınlar provokasyon olsun diye kendi kendilerini yaktılar. Deniz Gezmiş zaten çetecinin...

A+A-

Aziz Nesin de Ergenekoncu çıktı

Aziz Nesin de Ergenekoncu çıktı

Sivas'ta ilerici aydınlar provokasyon olsun diye kendi kendilerini yaktılar. Deniz Gezmiş zaten çetecinin önde gideni. Şaka değil. Gerici-liberal ittifakı Türkiye tarihinde ileri olan ne varsa Ergenekon kisvesi altında savaş ilan etti. Vakit gazetesi Sivas katliamını da sepete attı.

soL Ergenekon tetikçileri hiçbir sınır tanımıyor. Türkiye tarihi boyunca ilericilere, emekçilere yönelmiş ne kadar kontrgerilla saldırısı varsa "Bu ancak şaka olabilir" dedirtecek şekilde sola yıkma seferberliğine girişildi. Taraf bir ucundan Vakit diğer ucundan sermaye düzeninin bütün kirini halı altından daha da derinlere süpürmek için gerici-liberal ittifakı uydurma makinası olarak çalışıyor. Her gün "Bu kadarı da pes, bundan ötesi olamaz" dedirten ama bir sonraki gün daha da uçuğunu ürettikleri bir tablodan geçiliyor. Hiçbir zaman "inandırıcılık" gibi bir derdi olmamış, sola doğrultulmuş bir namlu olarak işlev gören Vakit, ittifakın doğal olarak mantık sınırlarının da en uzağında gezinen üyesi.

"Aziz Nesin denilen dalga..."

Vakit gazetesi Ankara temsilcisi Serdar Arseven dünkü köşesinde "Ergenekon'u çözmeden Sivas'i çözemezsiniz" başlıklı yazısında Sivas katliamının da bugünkü uzantısı Ergenekon olan "çete"nin işi olduğunu, "çete"nin baş aktörlerinden birinin de Aziz Nesin olduğunu yazdı. İlerici yazardan "Aziz Nesin dalga..." diye söz eden, AKP'den milletvekili aday adayı olan ama nedense tercih edilmeyen, Vakit'teki köşesinden kir akıtmaya devam etmesi uygun görülen Arseven, dün Sivas'ın, bugün de Maraş ve Çorum katliamlarının Ergenekon ile ilişkisini "faş" etti. Sivas katliamının Aydınlık gazetesi ve Aziz Nesin tarafından organize edildiğini söyleyen karanlık Vakit yazarı "Gönder Aziz Nesin'i şehre... Kışkırt; Ve "ihbar tahtası" yardımıyla, ihbar et!.. Bakın, Sivas'ı yeniden yazmıyorum... Temas edip geçiyorum; Sivas olayları, 28 Şubat'a giden yolun neresindedir?.. Bunun üzerinde kafa yorulmasını tavsiye ve temenni ediyorum... Ergenekon'u nerelere kadar uzatacaksınız?.. Mesela; Şenliklerin tam da o yıl Banaz'dan Sivas Merkez'e alınmasını temin eden ‘Yarı sivil tam mezhepçi' örgüt bu işin neresindedir?.." sözlerindeki "yarı sivil tam mezhepçi" örgütlenme ise Pir Sultan Abdal Derneği.

Maraş katili kontrgerilla beslemesinden mektup var

"Düğüm Sivas'ta"yı bir kenara yazın diyen Arseven, bugün de dünkü yazısından hareketle yazılmış bir mektuba köşesinde yer veriyor. Mektup Maraş kaliamı sanığı olarak yargılanan, eski MHP'li, sonradan BBP'li Ökkeş Şendiller tarafından yazılmış. Faşist Şendiller, "Aslında K.Maraş-Aralık 1978'i çözemden karanlık çeteleri çözemezsiniz" demek gerektiğini söyleyerek Maraş ve Çorum katliamlarının, "Marksist-Ermeni ve karanlık güçlerin işbirliği ile çıkartılan kanlı olayların" arka perdesinin aralanamadığını, bu hafta yayına çıkan "Kanlı Oyun" adlı kitabında tüm gerçekleri açıkladığını belirtiyor. Arseven de "Kahramanmaraş olaylarının ‘mağduru' Sayın ökkeş Şendiller, Türkiye'nin karşı karşıya bulunduğu tehlikenin büyüklüğünü yazımız üzerine hazırladığı bu makalesinde ortaya koyuyor" diyerek Şendiller'i destekliyor.

Tescilli faşist katil Ökkeş Şendiller'in sözünün hükmü bulunmuyor. Tetikçi gazetenin tetik çeken köşecisinin de. Ancak hâlâ bir saflık hali ve samimiyetle ortada çetelerle, kontrgerilla ile mücadele olduğunu düşünenler varsa, kaldıysa, duyurulur...

SOL GÜNLÜK SİYASİ GAZETE
www.sol.org.tr
26 Mart 2008, Çarşamba

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.