Başbakan'a 'Cemevleri cümbüş evi midir' sorusu

Başbakan'a 'Cemevleri cümbüş evi midir' sorusu

Başbakan'a 'Cemevleri cümbüş evi midir' sorusuCHP Milletvekili Mehmet Sevigen, Başbakan’a soruyor:- Alevi vatandaşlarımızın...

A+A-

Başbakan'a 'Cemevleri cümbüş evi midir' sorusuBaşbakan'a 'Cemevleri cümbüş evi midir' sorusu

CHP Milletvekili Mehmet Sevigen, Başbakan’a soruyor:

- Alevi vatandaşlarımızın sorunlarını çözmek üzere bir yandan Alevi çalıştayları yaparken, dinler ve hoşgörü kentinin simgesi İstanbul’un müftüsünün, “Cemevleri ibadethane olamaz” şeklinde açıklama yapmasını nasıl değerlendiriyorsunuz? Bu açıklama sizin talimatınız doğrultusunda mı verilmiştir?

- Müftülük, Türkiye Cumhuriyeti’nin laik bir kurumu değil midir?

- Bir zamanlar, Alevi vatandaşların ibadethane taleplerine karşı “Cemevleri cümbüş evi, ne ibadeti” diyerek, Alevilerin ibadethanelerini cümbüş evi olarak nitelendirirken, her seçim öncesi “Cemevleri ibadethane olarak düşünülebilir” diye çelişkili açıklamalar yapmanızın, Alevi vatandaşlarımızı aldatmak, kandırmak ve samimiyetsizlik olduğunu düşünmüyor musunuz?

- Birlik ve beraberliğe daha çok ihtiyaç duyduğumuz şu günlerde, farklılıklarımızın bir zenginlik olarak ele alınması ve değerlendirilmesi gerekirken, bazı yazarların televizyon ekranlarında Alevi vatandaşlarımızı hedef alan ve inciten sözlerini nasıl değerlendiriyorsunuz?

- Hoşunuza gitmeyen gazete ve dergileri okumamaları için vatandaşlara çağrı yaparken Alevi düşmanlığını kışkırtan açıklamalar yapan yazarlar için de bir uyarınız olacak mı?

- Sayıları milyonları bulan Alevi vatandaşlarımızın yıllardır en büyük talepleri arasında yer alan cemevlerinin ibadethane olarak sayılması için bir çalışmanız olacak mı?

Hürriyet - YALÇIN BAYER'in köşe yazısından - 26 Aralık 2009

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.