BASINA VE KAMUOYUNA

BASINA VE KAMUOYUNA

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Merekezi yaptığı bir basın açıklmasıyla, AKP iktidarının okul tatillerinde çocukları Diyanet aracılığıyla namaza götürme girişimine set tepki gösterdi.

A+A-


ÇOCUKLARIMIZI VE GELECEĞİMİZİ GERİCİLİĞE TESLİM ETMEYECEĞİZ.
Gelinen noktada görüyoruz ki akp’nin amacı şeriat düzenine geçme hayalleridir
Okulları İmam-Hatip'e çevirdiler/çeviriyorlar, her sokağa bir kuran kursu açıyorlar, bunlarda yetmiyor, şimdide çocuklarımızı tatillerde namaza götüreceklerini söylüyorlar.
Bu açıkça dini dayatmadır, dinci faşizmdir. Neye inanıp inanmayacağı, ibadetini nerede ve nasıl yapacağı konularında hiç kimsenin akp aklına ihtiyacı yoktur. Devlet sadece Sünni yurttaşlardan mı vergi almaktadır ki, Aleviler ve diğer inançlara Sünniliği zorla dayatıyor. Milli Eğitim Bakanlığı hangi demokrasi, eşitlik ve adalet anlayışı ile cemaatlerle protokol imzalamaktadır?
Akp’nin ülkemizi getirdiği durum açıktır;
Camiler devlet tapınağı haline getirilmiştir. Tüm Cumhuriyet kazanımları yok edilmektedir. Ülke şeriat bataklığına doğru sürüklenmekte, en ufak muhalif sesler dahi terörist, vatan haini ilan edilmektedir.
Bu dinci, tekçi, ırkçı ve cinsiyetçi kuşatmalara karşı tüm ilerici demokrat, devrimciler yan yana gelmek zorundadır. Önümüzdeki yerel seçimlerde, Laik, kamucu, çevreci, çağdaş adaylar desteklenerek şeriatçı kuşatma geriletilmelidir.
Laiklik ve eşitlik ilkesi gereği devlet tüm inanç sistemlerine eşit uzaklıkta durmalıdır.
Öğrencilere belirli bir inancı/dini dayatmak suretiyle, öğrencileri asimilasyon yoluyla din/inanç değiştirmeye veya Sünni-Hanefiliği benimsemeye zorlamamalıdır.
Biz Aleviler, Diyanet denilen, ayrıştırıcı gericiliğin merkezi olan bu kurumu tanımıyoruz.
Eğitimin, Laik, eşitlikçi, kamusal, bilimsel ve parasız olmasını istiyoruz.
Çocuklarımızı ve geleceğimizi gericilere teslim etmeyeceğiz.

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği
Genel Merkez

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum