BASINA VE KAMUOYUNA

BASINA VE KAMUOYUNA

AKP iktidarının tüm ilerici-demokrat muhalif toplum kesimlerine dönük baskı ve sindirme politikaları bütün hızıyla devam ediyor.

A+A-

BASINA VE KAMUOYUNA
 

AKP iktidarının tüm ilerici-demokrat muhalif toplum kesimlerine dönük baskı ve sindirme politikaları bütün hızıyla devam ediyor. Ülke artık çok büyük bir açık cezaevine dönmüş durumdadır. Yurttaşların haklarını korumak için var olması gereken hukuk bugün artık iktidarın muhalifleri baskı altına almak için kullandığı bir silah haline gelmiştir. Pir Sultan Abdal örgütlülüğümüz de bu baskı politikalarından nasibini fazlasıyla almıştır. Bugüne kadar birçok yöneticimiz ve üyemiz hakkında hukuksuz ve keyfi davalar açıldı. Yine birçok yöneticimiz ve üyemiz asılsız suçlamalarla gözaltına alınıp tutuklandılar. Bunun en son örneğini dün sabah Pir Sultan Abdal örgütlülüğümüzde GYK üyeliği, Malatya ve Kartal Şube Başkanlıkları görevlerinde bulunan Songül Tunçdemir ve PSAKD Antalya Şube yöneticimiz Gürbüz Deniz’in gözaltına alınmalarıyla yaşıyoruz.

Biz canlarımıza dönük olarak gerçekleştirilen bu operasyonun asıl hedefinin bütün bir Alevi örgütlülüğü olduğunun fazlasıyla bilincindeyiz. Burada açıkça görülmektedir ki Alevi toplumunu Alevi örgütlülüğünden uzaklaştırarak asimile etmenin hesapları yapılmaktadır.

Ancak egemenler şunu iyi bilsin ki yaptıkları bütün hesaplar boşa çıkacak. Bizler binlerce yıldır her türlü saldırıya, baskıya ve katliama karşın bugüne kadar ayakta kalmayı başardık. İmam Hüseyin, Hallac-ı Mansur, Baba İshak, Baba İlyas, Şeyh Bedrettin, Nesimi, Şah Kalender ve Pir Sultan Abdal gibi önderlerimiz zalimlerin zulmüne canları pahasına boyun eğmeyerek bu ulu yolu bugünlere kadar taşıdılar. Bugün artık bu yol bizlere emanettir. Bizler aynen inanç önderlerimizin yaptığı gibi canımız ve kanımız pahasına bu ulu yolu yaşatmaya kararlıyız.

Doğru bildiğimiz yoldan bedeli ne olursa olsun vazgeçmeyeceğiz. Hiçbir zulme boyun eğmeyeceğiz. Haksızlık karşısında diz çökmeyeceğiz. Baskılar karşısında susmayacağız. Tehditler karşısında yılmayacağız. Karanlığa asla teslim olmayacağız. Çünkü bizler Pir Sultan’ın torunlarıyız. Pir Sultan’ın inancı, bilinci ve direnci bizim rehberimizdir.

Bu yüzden bütün halkımıza çağrımızdır;

Gelin haksız, hukuksuz ve keyfi bir şekilde gözaltına alınan Pir Sultan Abdal’ın yoldaşlarına sahip çıkalım.

Gün dayanışma günüdür.

Gün birlik günüdür.

Gün mücadele günüdür.

Dönen dönsün biz dönmeyiz yolumuzdan!

Baskılar, gözaltılar ve tutuklamalar bizleri yıldıramaz!

Bu zulme derhal son verilsin.

Songül Tunçdemir ve Gürbüz Deniz derhal serbest bırakılsınlar!

 PSAKD Genel Merkezi

Destekleyen Kurumlar:

Alevi Bektaşi Federasyonu

Alevi Dernekler Federasyonu

Alevi Vakıflar Federasyonu

Alevi Kültür Dernekleri

Demokratik Alevi Dernekleri

Hacı Bektaş-ı Veli Anadolu Kültür Vakfı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.