Baskıyı yapana ihtar, ortaya çıkarana sürgün

Baskıyı yapana ihtar, ortaya çıkarana sürgün

Baskıyı yapana ihtar, ortaya çıkarana sürgün   Alevi oldukları için baskı gören ve okullarından ayrılmak zorunda kalan...

A+A-

Baskıyı yapana ihtar, ortaya çıkarana sürgünBaskıyı yapana ihtar, ortaya çıkarana sürgün 
 
Alevi oldukları için baskı gören ve okullarından ayrılmak zorunda kalan 4 kız öğrenci hakkında gazetecilere bilgi veren öğretmenin görev yeri değiştirildi. Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, “sürgün” gibi değişikliği doğruladı. Çelik, öğretmen hakkında; “Gazeteci ile birlikte okuldan ve pansiyondan ayrılan öğrencilerin köyüne gittiği ve gazeteciye bilgi vererek medyada yer alan iddialarda katkısının bulunduğu” gerekçesiyle disiplin yönünden “kınama” cezası ve idari yönden “görev yerinin değiştirilmesine” karar verildiğini belirtti. Çelik uygulamayı, “bütün vatandaşları kucaklayıcı bir yönetim anlayışı” diyerek savundu.

Amasya Merkez Kız Meslek Lisesi ve Anadolu Kız Meslek Lisesi’nde öğrenim gören 4 Alevi öğrencinin, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni ve okul pansiyonu müdürü tarafından baskı gördükleri gerekçesiyle okulu bırakmaları konusunda basına bilgi veren öğretmen, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından cezalandırıldı. Öğretmene, disiplin yönünden “kınama” ve idari yönden “görev yerinin değiştirilmesi” cezası verildi.

Baskıyı yapana ihtar, ortaya çıkarana sürgünMilli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, CHP İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Sacid Yıldız’ın konuyla ilgili soru önergesini yanıtladı. Öğrencilerin okullarından din baskısı nedeniyle ayrılmadığını savunan Çelik, öğretmene uygulanan idari ve disiplin cezalarının, “bütün vatandaşları kucaklayıcı bir yönetim anlayışı” ile verildiğini söyledi. Çelik, herkesin dil, din, ırk, renk, cinsiyet, siyasi düşünce, felsefi inanç, mezhep ve benzeri sebeplerden ayrım gözetilmeksizin kanun önünde eşit olduğunu kaydetti.

-AYRILMA GEREKÇESİNİ AÇIKLAMADI-

Amasya Valiliği’nden konu ile ilgili bilgi alındığını belirten Çelik, söz konusu öğrencilerden birinin 20-27 Eylül 2007 tarihleri arası pansiyonda kaldığını kaydetti. Çelik, öğrencilerin din baskısı nedeniyle ayrılmadıklarını iddia ederken öğrencilerin ayrılma nedenlerine ilişkin herhangi bir açıklama yapmadı.

-BASKIYI YAPANA İHTAR, ORTAYA ÇIKARANA SÜRGÜN-

Milli Eğitim Bakanı Çelik ayrıca, okulda Ramazan aylarında öğle yemeği verilmediğini de doğruladı. Çelik, Okul müdürü ve iki müdür yardımcına, Ramazan ayında oruç tutmayan öğrencileri tespit ederek düzenli olarak öğlen yemeği yemelerini sağlamadıkları ve nöbetçi öğretmen çizelgesini hazırlamadıkları gerekçesiyle ihtar cezası verildiğini bildirdi.

Baskıyı yapana ihtar, ortaya çıkarana sürgün-ÖĞRETMENİN GÖREV YERİ DEĞİŞTİRİLDİ-

Çelik, soru önergesine verdiği yanıtta söz konusu durumun ortaya çıkmasında gazetecilere yardım eden öğretmenin “görev yerinin değiştirildiğini” kaydeden Çelik, şunları ifade etti:

"Bir öğretmene de gazeteci ile birlikte okuldan ve pansiyondan ayrılan öğrencilerin köyüne gittiği ve gazeteciye bilgi vererek medyada yer alana iddialarda katkısı bulunduğu için, disiplin yönünden 657 sayılı Kanun'un 12/B maddesine uyarınca kınama cezası verilmesi, idari yönden merkez ilçe içinde görev yerinin değiştirilmesi uygun olacağı şeklinde görüş ve kanaat bildirildiği ve ilgililerin cezalarının uygulandığı anlaşılmaktadır.

Bizim yönetim anlayışımız seçkine değil, Anayasa’mızın 10’uncu maddesi kapsamında bütün vatandaşlarımızı kucaklayıcı bir anlayış olup yukarıda belirtilenlerden de anlaşılacağı üzere, soruya konu duruma ilişkin olarak da yasaların gereği yerine getirilmiştir.” 

ANKA - VATAN - 22 Mart 2008

KONU İLE İLGİLİ HABERLER :

 

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.