Batıkent'te 6 bin kişiyle 2 Temmuz anması

Batıkent'te 6 bin kişiyle 2 Temmuz anması

Batıkent'te 6 bin kişiyle 2 Temmuz anması 29 Haziran tarihinde Batıkent Vedat Dolakay Parkı’nda Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Yenimahalle...

A+A-

Batıkent'te 6 bin kişiyle 2 Temmuz anmasıBatıkent'te 6 bin kişiyle 2 Temmuz anması
 
29 Haziran tarihinde Batıkent Vedat Dolakay Parkı’nda Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Yenimahalle Şubesi, CHP, ÖDP, SHP, EMEP Batıkent Şubeleri ile Batıkent Halkevi tarafından gerçekleştirilen anma etkinliğine yaklaşık 6000 kişi katıldı.

Anma etkinliğinin gerçekleşeceği Vedat Dalokay Parkı’na Batıkent Metro çıkışından başlayarak yaklaşık 500 kişinin katıldığı bir yürüyüş gerçekleştirildi. “Zam Zulüm İşkence İşte AKP”, “Sivas’ı Unutmadık, Unutturmayacağız”, “Faşizme Karşı Omuz Omuza” vb gibi sloganlar eşliğinde yapılan yürüyüşte hem Sivas Katliamı’nın unutturulmayacağı dile getirildi. Yapılan konuşmalarda AKP iktidarının, Sivas’taki zihniyetin bugünkü temsilcisi olduğu belirtilirken gericileştirme, yoksullaştırma ve cemaatleştirme politikaları eleştirildi.

Batıkent'te 6 bin kişiyle 2 Temmuz anması

Batıkent'te 6 bin kişiyle 2 Temmuz anması

Batıkent'te 6 bin kişiyle 2 Temmuz anması

Batıkent Halkevi müzik topluluğu Kıyıda Rüzgar, Nurgül Ateş, Aşık Gülabi gibi sanatçıların katıldığı ve yaklaşık 4 saat süren etkinlik Vedat Dalokay Parkı’nı dolduran Batıkent Halkının coşkulu katılımı ile bir sorun yaşanmadan sona erdi.

Kaynak: Halkevleri Basın Bürosu - 02 Temmuz 2008

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.