Batıkent'te 'Emek ve Barış Festivali'

Batıkent'te 'Emek ve Barış Festivali'

Batıkent'te 'Emek ve Barış Festivali'ANKARA (Cumhuriyet Bürosu) - Batıkent, 6 gün boyunca çeşitli sergilerin açılacağı,...

A+A-

Batıkent'te 'Emek ve Barış Festivali'Batıkent'te 'Emek ve Barış Festivali'

ANKARA (Cumhuriyet Bürosu) - Batıkent, 6 gün boyunca çeşitli sergilerin açılacağı, konserlerin verileceği ve panellerin düzenleneceği “Emperyalizme, Gericiliğe, Savaşa ve Yoksulluğa Karşı Emek ve Barış Festivali”ne ev sahipliği yapacak. Pek çok sivil toplum örgütünün bir araya gelerek başlattıkları festival, yurttaşları eğlendirmenin yanı sıra Anakent Belediye Başkanı Melih Gökçek’in “keyfi” uygulamalarına da dikkat çekmeyi amaçlıyor. Bugün başlayan festivalin konukları arasında Türk Halk Müziği sanatçıları Tolga Sağ ve Ali Asker de bulunuyor.

Festival, AFSAD, Artvin Kültür ve Dayanışma Derneği, Barış Derneği, Batıkent Kültürspor, Batıkent Kültür ve Eğitim Vakfı, Batıkent Halkevi, Ankara Deneme Sahnesi, Devrimci 78’liler Federasyonu, Eğitim - Sen 2 Nolu Şube, Emekli - Sen 3 Nolu Şube, Karikatürcüler ve Mizahçılar Derneği, Kent Koop, Özgür Tiyatro, Pir Sultan Abdal 2 Temmuz Vakfı, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Yenimahalle Şubesi, Tiyatro Öteyüz, Elektrik Mühendisleri Odası Ankara Şubesi, Makine Mühendisleri Odası Ankara Şubesi, İnşaat Mühendisleri Odası Ankara Şubesi gibi pek çok sivil toplum örgütü ile DTP, ÖDP, SHP, TKP öncülüğünde düzenleniyor. Festival, AKP’nin ve Anakent Belediye Başkanı Melih Gökçek’in “keyfi” uygulamalarına dikkat çekmeyi de amaçlıyor. Festival komitesince hazırlanan duyuruda, festivalin amacı şu sözlerle anlatılıyor:

“Semtimizin sakini değil, sahibi olalım. Yıllardır AKP’nin halkı yoksullaştıran ve halkın haklarını gasp eden politikalarının Ankara’daki uygulayıcısı Melih Gökçek olmuştur. Ankara’ya ülkenin en pahalı suyunu satan, sağlığa zararlı olduğu kanıtlanmış Kızılırmak suyunu musluklarımıza akıtan, ekmeğe zammı eli titremeden onaylayan, metro inşaatının yerinde saymasına sebep olan, halkın paralarını fıskıyelere, şelalelere harcayıp ‘Lale Devri’ yaratan Melih Gökçek’e ‘dur’ deme zamanı gelmiştir. Ülkeyi karanlığa sürükleyen güçlerin yerellerimizdeki yansıması olan AKP’li belediyelere karşı, halkın sorunlarını, halkın dayanışmasıyla çözecek bir belediyecilik, planlı ve toplum ihtiyaçlarını gözeten bir kentleşme anlayışını savunmak ve hayata geçirmek için mücadele etmek gerekmektedir.”

Kentte yapılan “keyfi” uygulamara tepkisiz kalmanın “kabullenmek” anlamına geldiği vurgulanan duyuruda, “Bugün emperyalizme, gericiliğe, savaşa ve yoksulluğa karşı emek ve barış mücadelesini yükseltme, ayağa kalkma günüdür” deniliyor.

Batıkent'te 'Emek ve Barış Festivali'

Ünlü sanatçılar geliyor

Festival, Türk Halk Müziği sanatçıları Tolga Sağ, Ali Asker, Vira Cemal, Kemalı Amedi, Cevahir Canpolat, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Yenimahalle Şubesi Semah Ekibi ve Metal İşçileri Korosu’nun 28 Ağustos Perşembe günü, Vedat Dalokay Parkı’nda vereceği konserle son bulacak.

Paneller, dinletiler, sergiler, gösterimler

ÜCRETSİZ gerçekleştirilecek festival, AFSAD ve Kent Koop’un bugün saat 16.00’da Batıkent Metro son durağında açacağı “Kuruluşundan Bugüne Batıkent” sergisi ve saat 18.00’de yapılacak festival yürüyüşü ile başlayacak. Saat 18.00’de ayrıca, Batıkent Metro son durağında Özgür Tiyatro tarafından hazırlanan “Şeyh Bedrettin Destanı” adlı şiir dinletisi gerçekleştirilecek. Ardından saat 20.30’da Eğitim - Sen Batıkent Kültürevi’nde, “Unutturulanlar 2 - Yeraltı Maden - İş Yeni Çeltek” adlı belgesel gösterimini sunulacak. Festivalin diğer etkinlikleri ise şöyle:

Yarın, Kent Koop. Kültür Merkezi’nde, Ankara Deneme Sahnesi’nin hazırladığı “Yedi Köyün Yargıcı” adlı çocuk oyunu saat 11.00’de; Makine Mühendisleri Odası Enerji Çalışma Grubu Başkanı Oğuz Türkyılmaz, Elektrik Mühendisleri Odası Ankara Şube Başkanı Ramazan Pektaş ve İnşaat Mühendisleri Odası TMMOB Su Politikaları Kongresi Yürütme Kurulu Üyesi Ahmet Göksoy’un konuşmacı olarak yer alacağı “Enerjinin ve Suyun Piyasalaştırılması, Zamlar” konulu panel saat 13.00’te. Eğitim - Sen Batıkent Kültürevi’nde Ankaralı şairler Ahmet Telli, Osman Namdar ve Fatma Üçpınar’ın gerçekleştireceği şiir dinletisi saat 17.00’de. Halil Tunç Parkı - İlkyerleşim Mahallesi’nde Dostluk Yardımlaşma Vakfı’nca hazırlanan “Unutturulanlar 1 - Fatsa Gerçeği” adlı belgeselin gösterimi saat 20.00’de.

24 Ağustos Pazar, Batıkent Mertro son durakta, Karikatürcüler ve Mizahçılar Derneği’nce hazırlanan “Barışa Çizgiler” konulu serginin açılışı saat 15.00’te; Adnan Kahveci Parkı’nda, Uçurtma Şenliği ve Karikatür Sergisi saat 17.00’de, Batıkent Spor Kulübü Halı Saha Tesisleri’nde, eski Galatasaray ve Mili Takım futbolcusu Metin Kurt’un konuşmacı olarak yer aldığı “Dünden Bugüne Muhalif Spor Anlayışı” konulu söyleşi saat 19.00’da, “Sinan Kayış Futbol Turnuvası” final maçı saat 21.00’de.

25 Ağustos Pazartesi, Batıkent Metro son durakta, Karikatürcüler ve Mizahçılar Derneği’nce hazırlanan “Barışa Çizgiler” konulu sergi saat 16.00’da; Kent Koop Kültür Merkezi’nde, Pir Sultan Abdal 2 Temmuz Vakfı’dan İsmail Ateş, Mor ve Ötesi Grubu’ndan Kerem Kabadayı, Barış Meclisi’nden İmam Canpolat ve Barış Derneği’nden Mehmet Bozkurt’un konuşmacı olarak katılacağı “Ortadoğu ve Türkiye’de Barış” konulu panel, saat 18.30’da; Yol İş Sitesi Toplanma Salonu’nda, 2 Temmuz Vakfı’nca hazırlanan “Sivas Katliamı” ve Dostluk Yardımlaşma Vakfı’nca hazırlanan “Unutturulanlar 3 - Maraş Katliamı” adlı belgesellerin gösterimi saat 21.00’de.

26 Ağustos Salı, Batıkent Metro son durakta, Devrimci 78’liler Federasyonu’nca hazırlanan “26 Yıl Sonra Mamak Zindanından Sahibini Arayan Mektuplar” konulu serginin açılışı saat 16.00’da, bisiklet turu saat 17.00’de; Baran Center’da Ankara 78’liler Derneği Başkanı Ruşen Sümbüloğlu, EMEP’ten İbrahim Akkaya, ÖDP’den Levent Yakış, SHP’den Ömer Gürcan, Halkeveleri’nden Abdullan Aydın, yazar Mustafa Yelkenli ve TKP’den Metin Çulhaoğlu’nun konuşmacı olarak yer alacağı “Darbe, Emperyalizm Sol: Türkiye Nereye Gidiyor?” konulu panel saat 18.30; İsmail Hakkı Tonguç Parkı’nda, “Limanların Uğultusu” konulu Tuzla belgeseli saat 21.00’de.

27 Ağustos Çarşamba, Batıkent Metro son durakta, 12 Eylül’de idam edilen 20 devrimcinin son sözleri ve resimlerinden oluşan “Sesler, Sözler, Yüzler” konulu serginin açılışı 16.00’da; Pir Sultan Abdal Derneği Yenimahalle Şubesi’nde, “Yerel Seçimler ve Yenimahalle’de AKP karşıtı seçenek” konulu forum saat 18.30’da; Hüseyin Tek Parkı’nda, “Bohçacı” adlı sokak tiyatrosunun gösterimi saat 20.00’de, “Devrimci Gençlik Köprüsü” adlı belgeselin yönetmeni Bahriye Kabadayı ile söyleşi saat 20.30’da.

Cumhuriyet - Ankara - 22.08.2008

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.