Bayram İbrahim

Bayram İbrahim

Doğumu: 1947, Prizren / Makedonya İlk ve ortaokulu doğup büyüdüğü kentte tamam-ladı. Prizren Öğretmen Okulunun Türkçe öğrenim gören ilk kuşak öğrencilerindendir....

A+A-

Doğumu: 1947, Prizren / Makedonya

İlk ve ortaokulu doğup büyüdüğü kentte tamam-ladı. Prizren Öğretmen Okulunun Türkçe öğrenim gören ilk kuşak öğrencilerindendir. Bu okuldan mezun olduktan sonra felsefeye duyduğu ilgi yüzünden yüksek öğrenimine Sarayova (Saraybosna) Üniversitesi Felsefe Bölümünde devam etti. Karşılaştığı maddî güçlüklere çözüm bulamayınca okulu terkedip Prizren'e döndü. İlk sayısı 1 Mayıs 1968'de çıkan Tan gazetesinin ilk yöneticilerinden biri olan Bayram İbrahim, gazetede önce gençlik, kültür-eğitim sayfalarını yönetti. Kısa bir süre sonra kültür sayfalarının başına getirildi. 1974 yılında bu görevden ayrıldı. Serbest gazetecilik yap-maya başladı. İlk şiirlerini ortaokul öğrencisiyken Birlik gazetesinde yayımlamaya başladı.

Eserleri

Şiir: Günçiçeği (Çocuk şiirleri, 1969), Uy-garlık Elması (Üsküp, 1972), Yalnızlık Merdiveni (Priştine, 1974), Taş Çeş-mesi (Priştine, 1991), Şeftali Ağacına Uçan Kuş (Priştine, )

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.