Berlin AAKM: Çirkin İftirayı Protesto Ediyoruz

Berlin AAKM: Çirkin İftirayı Protesto Ediyoruz

Berlin AAKM : ÇİRKİN İFTİRAYI PROTESTO EDİYORUZ 27.12.2007, Perşembe günü saat 14.00’de ARD ana binasının önünde (Wilhemstr....

A+A-

Berlin: Çirkin İftirayı Protesto EdiyoruzBerlin AAKM : ÇİRKİN İFTİRAYI PROTESTO EDİYORUZ

27.12.2007, Perşembe günü saat 14.00’de ARD ana binasının önünde (Wilhemstr. 67, 10117 Berlin-Mitte) kitlesel olarak siyah çelenk konularak, basın açıklaması yapılacaktır.

Utanma duygusandan uzak, sosyolojik gerçeklikten yoksun cahil ve korkakların; toplumu aydınlatması şöyle dursun, karanlığa, gericiliğe teslim edeceğinin bilinmesi gerekir.

Yüzyıllarca şeriatçı güçlerin iftiralarına maruz kalan ve bu çevreler tarafından çıkarılan fetvalarla kılıçtan geçirilen Aleviler, modern ve demokratik bir ülkede, kendisini modern olarak gören korkakların hayali senaryolarıyla bir kez daha karalanarak katledilmek isteniyor.

Cumartesi, 23.12.2007 tarihinde ARD’de, “Tatort” adlı televizyon programında, sözde kızına tecavüz eden Alevi bir babanın aile yaşamı anlatılmaktadır. Özellikle 22.12.2007 tarihli Hürriyet Gazetesi’nde senarist ve yönetmen Angelicina Maccarone’nin konuyla ilgili açıklamasının, insanlıkla, sanatçılıkla, özgürlüklerle alakasının olmadığı ortadır. Alevilerde tek evliliğin önemi, kadın erkek eşitliği gibi konularda ki hassasiyeti bilinmesine rağmen, namus cinayetleri başta olmak üzere, kadını aşağılayan, dışlayan çevrelerin kendisiyle yüzleşmesini sağlayarak, bu sorunun çözümüne katkı sunma yerine, Aleviler hakkında uydurulmuş iftira ve önyargılara çanak tutan tutumunun sanatla ilişki olamaz. Bu korkaklıktır, bu gerçekleri görmemektir, bu Alevileri toplum gözünde küçük düşürmeye yönelik çirkin bir senaryodur. Şiddetle kınıyor, bu filmin yapımcılarının derhal Alevi toplumundan ve kurumlarından özür dilemelerini bekliyoruz.

Bütün Alevileri, demokratları, onurlu ve korkmadan gerçekleri ısrarlı bir şekilde savunan aydınları, sanatçıları, bu çirkin oyunu protesto etmek için filmin yapımcısı NDR ve ARD’ye tepkilerini göstermeye davet ediyoruz.

NDR: Tel.: 040 – 415600, Fax: 040 – 447602, E-mail:

<!--

var prefix = 'ma' + 'il' + 'to';

var path = 'hr' + 'ef' + '=';

var addy81497 = 'info' + '@';

addy81497 = addy81497 + 'ndr' + '.' + 'de';

var addy_text81497 = 'info' + '@' + 'ndr' + '.' + 'de';

( '' );

81497 );

( '' );

//-->n

<!--

( '' );

//-->

<!--

( '' );

//-->

Siyah çelenk / Basın açıklaması:

27.12.2007, Perşembe günü saat 14.00’de ARD ana binasının önünde (Wilhemstr. 67, 10117 Berlin-Mitte) kitlesel olarak siyah çelenk konularak, basın açıklaması yapılacaktır.

Berlin AAKM - CEMEVİ YK
26 Aralık 2007 - http://www.alevi.com

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.