Biz kendi anlayışımız doğrultusunda başka canlılara dönük zulme karşı mücadele etmeye devam edeceğiz!

Biz kendi anlayışımız doğrultusunda başka canlılara dönük zulme karşı mücadele etmeye devam edeceğiz!

Batıkent’te dün yaşanan hayvan katliamına karşı halkımız Batıkent Dayanışma Platformunun çağrısına kulak verdi. Batıkent tarihinin gördüğü en kitlesel ve coşkulu eylemlerden biri yapıldı.

A+A-

 

 
Biz kendi anlayışımız doğrultusunda başka canlılara dönük zulme karşı mücadele etmeye devam edeceğiz!

Batıkent’te dün yaşanan hayvan katliamına karşı halkımız Batıkent Dayanışma Platformunun çağrısına kulak verdi. Batıkent tarihinin gördüğü en kitlesel ve coşkulu eylemlerden biri yapıldı. Sessiz canlıların sesi olup, onların haykıramadıkları acılarını bütün ülkeye duyuran herkese katılımlarından ve desteklerinden ötürü teşekkür ederiz.  Duyarlılıklarına ve vicdanlarına sağlık…

Bir de bugün yaptığımız eylemle ilgili olarak şunu özellikle belirtelim: Batıkent Dayanışma Platformu toplumsal ve ekolojik sorunların tamamının bir sistem sorunu olduğunu kabul eder. Bu yüzden de yaşanan bütün olumsuzluklara politik bir cerçeveden bakar. İktidar, hiyerarşi, sömürü ve tahakküm anlayışlarına karşı adaletten, eşitlikten, özgürlükten, kardeslikten ve doğaya saygıdan yana tavır alır.

Bu yüzden Batıkent Dayanışma Platformu politik anlamda solda duran bir yapıdır. Yıllardır da Batıkent yerelinde bu perspektifle mücadele ediyoruz. O yüzden bizi burada yaşanan hayvan katliamına karşı yapılan eyleme siyaset sokmakla suçlamak sığ, yüzeysel ve apolitik bir tutuma işaret ediyor. Nasıl ki biz başka yapıların eylemlerinin içeriğine müdahale etmiyorsak başkalarının da bizim yaptığımız eylemlerin içeriğine ve şekline müdahale etmeleri doğru bir tavır değildir. Doğru olan bu meseleye politik bakmayan yapıların kendi anlayışları doğrultusunda alternatif etkinlikler ve eylemler yapmalarıdır. Biz kendi anlayışımız ve duruşumuz doğrultusunda başka canlılara dönük zulme karşı mücadele etmeye devam edeceğiz.

Onur Şahin / Ankara / Batıkent

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum