Buna artık bir son verin!

Buna artık bir son verin!

Buna Artık Bir son Verin!BASINA ve KAMUOYUNA   Mehmet Ali Erbil adındaki kişi dün Star Tv’de “Çarkıfelek” programında;...

A+A-

Buna artık bir son verin!Buna Artık Bir son Verin!

BASINA ve KAMUOYUNA
  
Mehmet Ali Erbil adındaki kişi dün Star Tv’de “Çarkıfelek” programında; Erzincan’daki görevlisi ile canlı yayında, telefon bağlantısı kurmaya çalışırken; bir ara ses kesilince; “Ne yapıyorsunuz siz orada?... Mumsöndü mu yapıyorsunuz?” diye sormuştur.

Bu, “Mumsöndü ” sözünün ne anlama geldiğini; hem biz Aleviler biliriz; hem gerici, şeriatçı yobazlar, hem de Mehmet Ali Erbil.

Gün geçmiyor ki; bu tür karalamalarla karşılaşmayalım. Biz; “Barış, kardeşlik, birbirimizi anlama, dinleme, yakınlaşma” dedikçe; Başbakan’dan başlayarak her düzeyden saygısız, sorumsuz, seviyesiz, sevimsiz kimseler bu tür karalamalarda bulunmaya görsünler.

Biz Aleviler, bu zihniyeti, bu örümcek kafayı iyi tanırız. Her türlü ahlaksızlığı, madrabazlığı, hokkabazlığı, reyting adına meslek edinen bu zavallılar, tarihsel olarak Yezit’ten, Muaviye’den, Nizam-ül Mülk’tan Ebussuud Efendi’den, Yavuz’dan, Hızır Paşa’dan aldıkları mirası, şu modern çağda yineliyor ve büyütüyorlar. Kardeşlik duygularımızı zaafa uğratıyorlar. Kin ve nefret yayıyorlar.

Mehmet Ali Erbil; cahil ise eğer; “Ben cahilim.” desin; “Halt ettim, boyumdan büyük bir laf ettim, suç benim değil, çocukluğumda babam Saadettin bana böyle öğretmişti.”  desin. Ya da o ekranı bırakıp Kıbrıs Kumarhanelerine gitsin.

Veya; Star TV bu yobazı taşımasın.

Bu arada herkes Güner Ümit’i hatırlasın.

20 milyon Alevi’yi incitmeye, hakaret etmeye ne kimsenin hakkı vardır, ne de haddi.

Bütün Türkiye halkını, başta Sünni kardeşlerimiz olmak üzere bu saldırıyı göğüslemeye, kınamaya, protesto etmeye çağırıyoruz.
 
Star tv yönetiminden gereğini yapmasını rica ediyoruz.

Gazetecilik genel ilkeleri doğrultusunda yayın yapabilen üç-beş kanal kalmışken; bir de Star TV bu işlere alet olsun istemiyoruz.

Mehmet Ali Erbil öylesine pişkin ki; dün akşam konuştuğu bir tv kanalında kendisini protesto edenleri “birkaç provokatör” olarak nitelemiştir. Yakışır kendisine, ne de olsa “mum söndürücü”dür.

Saygılarımızla.

Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı   Alevi Bektaşi Federasyonu
Genel Başkanı                                   Genel Başkanı
Ercan GEÇMEZ                                    Ali BALKIZ

KAYNAK : Alevihaber.com - 7 Ekim 2010

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.